Autor:

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Snadné
Základ
Nízkotučný měkký sýr
jakýkoliv, kozí, brynza, Lučina
100 g
Nízkotučný bio jogurt 50 g
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Postup přípravy:

Česnekovo-bylinkový: k základu přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, hrst drobně nasekané pažitky, trochu citronové šťávy a čerstvě namletý pepř.
Lososový: 130 g najemno nakrájeného uzeného lososa a trochu sekaného čerstvého kopru.
Pekelný: 1 maličkou nasekanou cibulku, nasekanou chilli papričku nebo chilli omáčku a to podle chuti.
Řecký: půlka nastrouhané salátové okurky a hrst sekaných mátových lístků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Komentáře k receptu: Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.12.2011 | 21:51 | reagovat |

    Velmi chválím dip bez majonézy, másla, smetany nebo jiné kalorické bomby.
    Dipy jsem míchala s Lučinou.
    Zkusila jsem česnekovo-bylinkový, a ten byl opravdu báječný, velmi doporučuji.
    Pak ještě řecký, ale ten už byl chuťově o třídu níž. Máta a okurka je nezvyklá kombinace a přišla mi chuťově divná. Navíc máta bylo jediné, co dip dochucovalo, takže byl docela planý, okurka ho naředila, takže pak po zelenině stékal a padal. Nakonec si hosté raději brali zeleninu samotnou :(
    Ale ten česnekovo-bylinkový velmi chválím!

    1. ČernáLuna   01.01.2012 | 15:29 | reagovat |

      Tak jsem dodatečně vyzkoušela i pekelný a lososový, opět s lučinou.
      Na pekelný jsem sehanala jen sladkou chilli omáčku, takže jsem asi nevytvořila úplně to, co autorka zamýšlela, ale i přesto to byla velmi zajímavá variace chutí, kterou moc chválíme.
      Lososový byla trošku dražší zálažitost, ale moc dobrá, jen je třeba lososa nakrájet na opravdu malinké kousky, jinak se dip špatně nabírá.
      Oba dva dipy moc chválím!!!!

    2. Q   04.07.2012 | 10:58 | reagovat |

      okurku je potřeba řádně, ale opravdu řádně vymačkat. obsahuje šílené množství vody, dochutíme solí, pepřem ...

  2. Tealc   06.04.2011 | 20:15 | reagovat |

    A jak se to připravuje ? Jen se to smíchá, nebo se to povaří ? Prosím více infa. Díky :-)

    1. ČernáLuna   13.12.2011 | 18:36 | reagovat |

      Jen smíchá.

  3. tomik07   31.12.2010 | 14:08 | reagovat |

    opravdu dobrý recept, vřele doporučuji česnekovo-bylinkovou verzi

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web