Autor:

Jahodová marmeláda (džem)

Snadné
Ingredience
Jahody
- očištěné, odstopkované
1 kg
Cukr krupice
nebo krystal
1 kg
Želírovací prostředek
na 1 kg ovoce
1 ks
Kyselina citronová
- není nutná
 
Sklenice
malé, čisté, suché
 
Jahodová marmeláda (džem)

Postup přípravy:

Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není nutné dávat celý kilogram, dle sladkosti jahod) smíchaný s želírovacím prostředkem (například želírfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu.
Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.
Ještě vařicí marmeládu nalijeme do čistých a suchých skleniček (například od přesnídávek...) a dobře uzavřeme. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme je tak cca 10 minut, pak je otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
Uložíme na temném, suchém místě (komora, sklep).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Jahodová marmeláda (džem)

Komentáře

  1. hedvika   15.06.2016 | 17:29 | reagovat |

    Já dělám marmelády pouze s gelfixem 3:1, kde sde přidává jen 35 dkg cukru, výrobek má silnou chuť ovoce a cukru není tolik potřeba. Vyzkoušejte, doporučuji.

  2. Magda   07.06.2016 | 20:50 | reagovat |

    Dneska jsem viděla přípravky na zavařování dokonce i 1:3 a jen na 350 gramů cukru. Nestačila jsem se divit :)

  3. Olga Zahálková   05.06.2015 | 10:38 | reagovat |

    Jahodových zavařenin není nikdy dost a pár kompotů také nesmí chybět. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web