958
Vše smícháme a používáme na vše, k čemu si myslíme, že by to mohlo být dobré. Např. Smažený sýr, řízek, smažená cuketa, na brambory apod.... více o Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Vypracovat těsto a vyválet 4 placky velikosti plechu. Péct na pečícím papíře nebo hodně vymaštěném plechu (papír je lepší). Ušlehat krém ze všech... více o Medové řezy ze 4 placek
1) Vše smícháme dohromady tak, aby řídké těsto bylo hladké. 2) Vymažeme si pečící papír, který potom vložíme do misky (např. skleněné). 3) Těsto... více o 4-3-2-1 bábovka
Těsto rozviňte a na jeho střední část naneste ingredience viz níže. Pak ho zabalte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Nakonec... více o Slaný štrůdl - 4 varianty
Do vyšší sklenice nalejeme: 1 díl KYSELÉ (šťáva z citronu nebo limety...), 2 díly SLADKĚ (grenadina, ovocná šťáva, sirup...), 3 díly SILNÉ (bílý rum,... více o 1 2 3 4
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme.... více o Cmunda - 4 porce
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)
Vybalte piškoty jahody a banany. Polozte piškot na něj položte banan nebo jahodu (muzete si vibrat) a na to dalsi piskot . Takhle opakujete s každym... více o Ovocne jednohubky 4 jinak
Vejce ušleháme s cukrem a pak přidáme ostatní suroviny, vylijeme na máslem vymazaný a moukou vymazaný plech (nebo na papír). Pečeme asi 30 minut ... více o Zakázaná buchta se 4 vejci
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které nám půjde dobře (ne z tuha) válet na... více o Perní(č)kový koláč
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do... více o Zapečené fenykly
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do zlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a okořeníme, přidáme sojovou omáčku a... více o Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k... více o Hruškový džem se zázvorem
Nastrouháme cuketu, přidáme vejce, cukr + vanilkový cukr, olej a zamícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a nalijeme... více o Cuketo-kokosový zákusek
Nakrájené fazolky uvaříme a scedíme. Strouhanku opražíme na oleji a promícháme s fazolkami. Vložíme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci... více o Zapečené fazolky se strouhankou
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30... více o Linecké těsto pro začátečníky
Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin... více o Ořechový závin z cizrny
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.... více o Zavařená kapie
Panenky omyjeme a nakrojíme na půl. Podusíme houby do měkka a zahustíme jedním vajíčkem. Rozválíme listové těsto na velký plát na těsto položíme 2... více o Zapečená vepřová panenka v listovém těstě
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné... více o Zapečená cuketa s mletým masem
Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně... více o Zamilovaná očka
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme na sýr.... více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé... více o Vánoční hruškový závin
Těstoviny uvaříme al dente (na zkousnutí), na oleji osmažíme cibulku a přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Smažíme do měkka.... více o Těstoviny se žampiony
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém... více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Z dobře omytých listů hlávkového salátu vystříkáme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na... více o Zeleninový salát s francouzskou zálivkou
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je... více o Zapékané brambory se zeleninou
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs vlijeme do vymazaného pekáčku... více o Hrách zapékaný se zelím
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a... více o Jablkový závin z listového těsta
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme.... více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom... více o Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a... více o Zapečené filé na špenátě
Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony.... více o Žampionový koláč
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme... více o Zapečené flíčky se šunkou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších... více o Zelné závitky s mletým masem
Opereme petrželku s bazalkou a velmi jemně je osušíme. Jednu snítku bazalky odložíme stranou na ozdobu. Zbytek bylinek otrháme a jemně nasekáme. Na... více o Sýrové smaženky se žampiony
Maso omyjeme a nakrojíme kaspu. Uvnitř je osolíme a opepříme. Očistíme a pokrájíme žampiony. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na... více o Telecí kapsa nadívaná žampiony
Kapustové listy spaříme asi 3 minuty v horké vodě a jemně naklepeme. Mleté maso a naškrábaná játra smícháme s vejcem a najemno nakrájenou cibulí.... více o Kapustové závitky
Na zálivku smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr a sůl. Dáme vychladit. Zeleninu pečlivě omyjeme a osušíme. Listy hlávkového salátu natrháme na... více o Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou
Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek. Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu... více o Zapékané plněné brambory
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme plátek hořčicí. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a... více o Telecí závitky Toskána
Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce. Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané ořechy. Není třeba přidávat... více o Dietní jablečný závin
Tuk nastrouháme spojíme s ostatními přísadami v těsto. Vyválíme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, poklademe nakrájenými jablky,... více o Pivní závin
Borůvky properte, posypte cukrem, přidejte máslo, trochu vody a vše rozvařte. Směs zahustěte perníkem, smetanou a nakonec okořeňte skořicí a... více o Žahour
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými... více o Tvarohový závin
Kuřecí prsa nakrojíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na druhé pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli, žampiony a nakonec... více o Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme,... více o Zapečený lilek
Zelné listy spaříme vroucí vodou, žebra naklepeme paličkou nebo je seřízneme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky bůčku... více o Zelné závitky se zeleninou
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Kdo by nemiloval dozlatova vypečené kuřátko s nádherně křupavou kůžičkou. Jak jí ale docílit? Celý článek
Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek
Mají skvělé výživové vlastnosti, obsahují velké množství tolik potřebných bílkovin, vlákniny,… Celý článek
Mleté maso je oblíbenou součástí našich jídelníčků. Není zas až tak drahé a je poměrně rychlé… Celý článek
Nadšenců, kteří si pečou vlastní chléb, je mezi námi stále víc. Není to totiž zdaleka tak… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Čerstvé ryby jsou vynikající, ne každému je ale příjemné jejich intenzivní aroma. Bohužel se… Celý článek
Jíška je nejstarší a nejznámější zahušťovadlo pokrmů, takže vám její příprava nejspíš nebude… Celý článek
Máte rádi jídlo v čínských restauracích a bistrech? Třeba ty báječné dozlatova osmažené kousky… Celý článek
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený, je nádherně křupavý a příjemně nasládlý. Ne… Celý článek