993
Cukr svařte s vodou asi 5 minut. Mezitím si vymačkejte pomeranče a citrony a šťávu z nich nalijte do džbánku. Dolijte sodovkou/vodou, přidejte (pokud... více o Limonáda z červených pomerančů
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello
Těsto vyválíme na pomoučněném stole na plát o síle cca 2,5 mm, který přeneseme na plech. Plát potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme kořením... více o Chuťovky (jednohubky) z listového těsta
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného... více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Listové těsto vyválíme do velikosti nízkého velkého plechu na pečení a přeneseme ho na pečící papír nebo fólii. V misce si vyšleháme vejce se... více o Křehké ořechové tyčinky z listového těsta
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme dozlatova na oleji, přidáme umleté uzené maso, pokrájené kysané zelí a krátce orestujeme. Listové těsto... více o Masové taštičky z listového těsta
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm - jablka nastrouháme do mísy a smícháme s... více o Jablečný závin z listového těsta
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole. Těsto potřeme rozetřeným česnekem se solí nebo česnekovou pastou (množství dle chuti), poklademe salámem... více o Listové chuťovky s olivou
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Na vetší kusy nakrájená líčka osolíme, opepříme a orestujeme ve větším hrnci s divokým kořením. Orestovaná líčka vyjmeme a na výpeku opečeme slaninu a... více o Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý... více o Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat. Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody... více o Lilek se sýrem feta
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto dáme okapané a propláchnuté zelí, potom na zelí dáme pokrájenou slaninu na malé kostičky.... více o Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Rozpustíme máslo a smícháme s kondenzovaným mlékem, vejci a moukou, přidame sodu. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme kakao a pečeme každé... více o Cake "dream of life"
Listové těsto vyválíme a dáme na plech s pečícím papírem. Brokolici povaříme a poté na těsto položíme na růžičky rozebranou brokolici, posypeme... více o Brokolicový koláč z listového těsta
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou... více o Lilkový tatarák
Krém: Čokoládu rozpustíme s medem. Smetanu, mléko, vanilku a kůru zavaříme, přecedíme a necháme vychladit. Přidáme namočenou želatinu. Propojíme s... více o Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčku
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po... více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina... více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,... více o Hovězí líčka s kari omáčkou
Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme... více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
1. Na těsto si rozpustíme máslo a necháme ho trochu vychladnout. Do mísy nasypeme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Rozmícháme vejce s mlékem,... více o Jablkovo-medové palačinky s lískovými oříšky
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou... více o Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví
1. Nastrouháme si na jemno parmazán. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso a slaninu. 2. Na rozehřátou pánev si dáme osmažit slaninu, pak k ní přidáme... více o Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme... více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po... více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou... více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed... více o (ne)Kynutý závin podle Lidušky
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dva stejné obdélníky. Těsto by mělo být tenké asi... více o Skořicoví zajíci z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučněném vále tak, abychom ji mohli rozprostřít na velký plech s... více o Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájejte na kolečka, pažitku nasekejte nadrobno. Troubu rozpalte na 200 °C.... více o Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do... více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Nejprve si připravte dresing. V malém rendlíku ohřívejte necelou minutu ocet, cukr a špetku soli. Až se cukr rozpustí, odstavte rendlík a přidejte do... více o Soba nudle s lilkem a mangem
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Linecká srdíčka s ořechy
Rozevírací dortovou formu velmi zlehka vymažte máslem. Rozložte ji, na dno přitiskněte arch pečicího papíru a formu zavřete. Z pečicího papíru... více o Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Troubu rozpalte na 220 °C. Papriky rozložte na plech a pečte asi 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté je na 5 minut dejte do plastového sáčku, nechte... více o Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte. V kastrole rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zesklovatění, asi 4 minuty. Přidejte česnek a... více o Šněci z listového těsta se špenátem a goudou
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Základní linecké těsto
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
Lilky propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C. Upečené lilky dejte do mísy, zakryjte poklicí a nechte pár minut... více o Lilkové kuličky v domácí briošce
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Při jejich slévání uchovejte trochu vody. Kapusty očistěte a pokrájejte na poloviny,... více o Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. K cibuli přidáme maso a smažíme do jeho rozmělnění (pomoci si můžeme šťouchadlem na... více o Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,... více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova... více o Hovězí líčka na houbách
Mouku prosijte práškem do pečiva a cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru, skořici a špetku soli. Pak ke směsi přilijte prošlehané žloutky a vše... více o Třešňový koláč z lineckého těsta
Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté... více o Lískooříšková kolečka s nutellou
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno