635
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Po ukončení pečení... více o Perník z domácí pekárny II.
1. Do misky dejte smacker dessert a vidličkou jej rozmačkejte, přidejte rozdrcené sušenky, nasekané ořechy, na prášek rozmačkaná zrníčka instantní... více o Vosí domečky (dia)
Z mouky, cukru, másla a ořechů si vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky... více o Doutníčky - ořechové
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme... více o Domácí pizza podle Míši
**Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v... více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,... více o Domácí chléb VI.
**Nejdříve si připravíme těsto:** Smícháme hladkou mouku, sušené droždí, cukr a sůl, přilejeme olivový olej a postupně přidáváme vlažnou vodu. Mělo by... více o Domácí pizza koláč
V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata ... více o Domácí lečo s česnekem
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,... více o Bramborky "dobrota"
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ... více o Domácí paštika v těstě
*Kulatá forma 22 cm nebo pekáček 18 X 24 cm. Žloutky si ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, strouhaný(rozmixovaný) sojový suk, kakao a mouku s... více o Dobrota ze sojového suku
Hrách namočíme do studené vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, celý kmín, fenykl, a necháme namočené 8 hodin. Poté vodu vyměníme za... více o Hrachová kaše (moc dobrá)
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,... více o Domácí tortellini s chřestem
V kastrolu ohřejte mléko. Přidejte cukr, vanilkový cukr (nebo vanilkovou esenci), sůl a máslo. Rozdrobte droždí, trochu je rozmíchejte a dejte do mísy... více o Donuty
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou... více o Staročeský domácí chléb
Očištěnou zeleninu nakrájíme na velmi drobno, vložíme do hrnce. Přidáme propláchnutou čočku, bobkový list a zalijeme 8 dl studené vody, nesolíme.... více o Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při... více o Domácí paštika z kuřecích jater
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme... více o Domácí Monte krém
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste... více o Domácí kachní paštika
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky... více o Domácí gyros
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ... více o Mazanec z domácí pekárny
Do pečicí nádoby dáme pomeranče. Přidáme želírovací cukr, a nakonec přidáme pomerančovou kůru. Nádobu vrátíme zpět do pekárny. Zmáčkneme program číslo... více o Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na plech (cca 20x25 cm) a pečeme při 160° asi 40 minut. Necháme vychladnout. Krém: Do hrnce dáme... více o Domácí snickers
Uvedené ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou popsány. To znamená: voda, sůl, med, máslo, obě mouky a nahoru droždí. Zapneme program 1 -... více o Slunečnicový chléb domácí
Výše zmíněné ingredience smíchejte, těsto dejte do olejem vymazané skleněné (silikonové) formy, zakryjte a bez kynutí vložte do NEpředehřáté trouby,... více o Domácí chléb pečený v troubě
- Vše smícháme dohromady - rozválíme na výšku 1 cm - aby se těsto nelepilo, podsypeme hladkou moukou - hrnečkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka a do... více o Donutky
Mouku smícháme s cukrem, solí, kypřidlem a máslem, vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme po lžících vodu a vypracujeme vše v hladké těsto.... více o Double švestkový koláč
Vše smícháme a dáme do cedníku s plátnem. Necháme do druhého dne okapat. Poté dochutíme dle chuti. Z tohoto množství vznikne cca 1/2 kg lučiny.... více o Domácí lučina
Na rozehřátém oleji osmahněte oloupaný a na malé kousky nakrájený zázvor, česnek, cibulku a chilli papričku. Přidejte koření a míchejte cca 1 minutku.... více o Domácí mangové chutney
Rýže: Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut.... více o Domácí sushi
Kuře očistíme, jemně osolíme (šunka i sýr jsou slané!). Žampiony pokrájíme na plátky. Šunku a sýr srolujeme do pevných ruliček tak, že na šunku... více o Dobré kuře
* máslo necháme povolit (popřípadě použijeme mikrovlnku) * smícháme sušené mléko, cukr * přidáme máslo a hněteme, dokud nevznikne jednotná hmota ... více o Domácí nugát
V hrnci zahřejte kondenzované slazené mléko a rozehřejte v něm čokoládu. Poté nechte trochu vychladnout. Lískové oříšky opražte v troubě vyhřáté na... více o Domácí nutella
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Nakrájíme na 5 částí a každou vypracujeme v rukách. Nakrájíme na 1 cm kousky, které protlačíme vidličkou.... více o Výborné domácí Koka sušenky
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem).... více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny. Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro... více o Chléb z domácí pekárny
Vše smíchat a nechat kynout cca 2-3 hodinky Rozdělit těsto na 15 stejných kusů, z každého udělat 3 šulky a spléct pletýnky , pomazat bílkem a posypat... více o Domácí Pletýnky
Jednoduchá příprava domácího kokosového mléka: Kokos s mlékem rozmixujeme v mixéru velmi do hladka. Poté přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko.... více o Domácí kokosové mléko
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs... více o Domácí kuřecí čína
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty
Do hrnce dáme trochu oleje, nasypeme rýži . Osmahneme tak, aby rýže zbělala, poté zalijeme vroucí vodou z konvice. Vodu osolíme a vaříme 10 - 15 min.... více o Dobré rizoto
Omyté ovoce rozdělte, část si nechte na ozdobu a zbytek vložte do úzké a hluboké nádoby. Přidejte jahodovou marmeládu, šťávu z citronu a sirup z agáve... více o Domácí ovocná limonáda
Vlašské ořechy si nasekáme nahrubo, smícháme s ovesnými vločkami a vysypeme do plechu vyloženým pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů... více o Domácí müsli tyčinky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách... více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše... více o Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Limetky škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen tu zelenou část, ne tu bílou), můžete nakrájet na tenčí proužky. Vložte do čisté... více o Domácí limetkový extrakt
Možná už se vám to také stalo. Připravujete doma dort na oslavu, jenže když z trouby upečený… Celý článek
Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek
Čekáte návštěvu a chystáte se oslnit je nějakým báječným thajským či indickým jídlem, která… Celý článek
Určitě už se to stalo i vám. Pečete dort, na kterém vám záleží, jenže jako na potvoru se vám… Celý článek
Pokud máte rádi chuť kávy i v moučnících, ať už v těstu nebo krému, příště ji před přidáním k… Celý článek
Sladká, křupavá, šťavnatá a chutná. Taková by měla být mrkev, na níž si skutečně pochutnáte.… Celý článek