Květáková polévka s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g květák
    • 150
      g uzené maso z ramínka, rolky, plece...
    • 100
      g mrkev
    • máslo nebo olej
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 1
      stroužek česnek - větší stroužek
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • 1400
      ml vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka , pažitka nebo květákový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso a nasekaný česnek, přidáme dle chuti muškátový květ, přisypeme mouku a promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do této směsi přilijeme za stálého míchání vývar, přisypeme růžičky květáku a vaříme do jeho změknutí. Kdo má vlastní nestříkaný květák nebo bio květák, přidá na nudličky pokrájené omyté jeden až dva listy.
3
Když je květák měkký (nerozvařený), rozbijeme ho na menší kusy šťouchadlem na brambory, polévku případně ještě dochutíme solí, pepřem, přidáme čerstvě nasekanou nať dle vlastní chuti, pokud jsme nedali listy květáku a můžeme podávat.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: