Květáková polévka s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • květák cca 6 větších růžiček
    • 1
      ks mrkev středně velká
    • 150
      g řapíkatý celer
    • máslo - kousek
    • 1
      lžíce hrubá mouka cca
    • 750
      ml vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • pažitka nebo petrželka, nať z řepíkatého celeru...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku (nebo zhruba půlku menšího květáku), přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku, který následně šťouchadlem na brambory rozbijeme na menší kusy (ne na kaši).

RADA: Jak poznáte opravdové máslo?

2
Polévku dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit, přidáme posekanou pažitku, petrželku nebo nať z řapíků a podáváme.

RADA: Zkuste skvělé syté polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: