Domácí sushi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Tynun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g sushi rýže
    • losos
    • avokádo
    • okurka salátová
    • krabí tyčinky
    • mirin Slazené japonské rýžové víno
    • pasta wasabi
    • zázvor
    • nori

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýže:
2
Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut. Přecedíme a necháme vychladit. Rýži dochutíme mirinem.
3
Balení sushi:
4
Sushi balíme po domácku, abychom měli více sushi, řasu si rozpůlíme na šírku, plníme rýží - vše přiměřeně, aby sushi šlo zabalit. Na vrstvu rýže přidáme cokoliv, nejlépe lososa - já zásasně čerstvého, okurku, avokádo. Dáme další vrstvu rýže. Kraje řasy nori prstem namočíme vodou a vše zabalíme (balítkem na sushi).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kykiryki
    kykiryki |

    18. 3. 2013 07:44

    Receptů na sushi je tu už hodně, všechny se vesměs opakují s více či méně faktickými kiksy. Cedit uvařenou rýži, to jsem ovšem ještě neviděla...celkově je postup docela šílený, myslím, že takto si lidé sushi ani nemají šanci oblíbit...