1330
Cuketu očistíme a nastrouháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce s oba cukry rozšleháme vidličkou, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva,... více o Cuketová bábovka s vanilkovým krémem
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky. Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané... více o Vanilkové cupcakes
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu. V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem,... více o Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.... více o Hruškový koláč s vanilkovým medem
Troubu předehřejte na 200 °C. Do trouby dejte pekáč naplněný vodou. Vanilku rozřízněte a dřeň vyškrabejte. Mléko svařte v hrnci a vložte do něj... více o Vanilkový pudink s medovým mangem
Vanilkové lusky vložte do čisté úzké a vyšší skleničky a zalijte vodkou a pevně uzavřete. Nechte alespoň 6 týdnů odležet v temnu. Když si vzpomenete,... více o Domácí vanilkový extrakt
//Množství ingrediencí vyjde na 1 hranatou formu na chlebíček.// Vejce a žloutky dejte do misky. Z vanilkového lusku vyškrábněte do vajec semínka.... více o Vanilkové semifredo
Všechny ingredience s výjimkou ořechů a čokolády smícháme do sebe a rukama propracujeme tužší, hladké těsto. Zabalíme do kuchyňské fólie a necháme... více o Vanilkovo-čokoládové knoflíky
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina
Měšce: Připravíme si formu na muffiny. Nastříháme si pečící papír a vyložíme jím misky ve formě. Mně se osvěčily 2 trojúhelníky položené na sobě.... více o Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to... více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Palačinky: Z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 30 minut. Pak naběračkou těsto... více o Vanilkové palačinky po našem
Smíchejte ovesné vločky, mléko, vodu a semínka z vanilkového lusku ve velkém hrnci nebo pánvi. Za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni... více o Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Sušenky rozdrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Mascarpone promíchejte s cukrem a vanilkou. Smetanu ušlehejte dotuha a postupně ji... více o Vanilkový dezert
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Vanilkové banánky s ořechovým krémem
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část... více o Koblihy s vanilkovým krémem
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale... více o Domácí vanilková zmrzlina
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek,... více o Šneky s vanilkovou náplní
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk na prkénku podélně... více o Domácí vanilkový pudink
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a odložte... více o Hrnková bábovka s vanilkou
Mouku nasypte do větší mísy. Udělejte v ní důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zlehka promíchejte. Přikryjte utěrkou a... více o Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Pokud máte zrmzlinovač, namrazte ho 8 hodin předem. Poté si připravte dostatečně velkou uzavíratelnou sklenici, do ní vlijte šlehačku, přidejte pár... více o Domácí vanilková zmrzlina ze zmrzlinovače
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Vypracujte těsto a vtlačte jej do košíčků. Pečte na 170 °C. Korpusy vyklepněte. Vnitřky vymažte marmeládou a naplňte pomocí cukrářského sáčku s... více o Košíčky s vanilkovým krémem
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový... více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce... více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme kakao, olej a vodu. Potom vmícháme mouku s práškem. Těsto vlijeme na vymazaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.... více o Řezy s vitamínem
Je dobré vločky nejprve rozdrtit (např. válečkem), jde to ale i bez toho. Vločky se zalijí horkým mlékem a nechají se 20 min. stát. Pak se k nim do... více o Vločkové řezy
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na... více o Vynikající řezy Raffaelo
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme horkou vodu, přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků. Upečeme na vymaštěném a... více o Jahodové řezy VII.
Změklý tuk, cukr, žloutky, jogurt a prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Dvě třetiny těsta vyválíme na plát a... více o Vrstvené jablkové řezy
Celý kompot rozmixujeme se šťávou a přidáme vejce, hrnek cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, polohrubou mouku a vše zamícháme. Nalijeme na... více o Výborné ananasové řezy
Mouku prosejeme na vál. Ostatní suroviny svaříme ve vodní lázni, jedlou sodu přidáme nakonec. Teplou směs zpracujeme s moukou, rozdělíme na čtyři díly... více o Velikonoční medové řezy
Listové těsto rozválíme na 3 tenké pláty. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut (v horkovzdušné... více o Šlehačkové řezy s višněmi
Ze 2 lžic mouky, lžičky cukru, droždí, a části mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Pak zapracujeme zbylé ingredience a necháme v teple asi... více o Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme. Postupně přidáme... více o Nutelové řezy s vůní skořice
Upečeme dvě tenké piškotové placky (do sněhu zašlehat postupně cukr a žloutky, přidat mouku smíchanou s práškem a kakaem). Uvaříme pudink a vychladlý... více o Senzační řezy z velkého plechu
Postup přípravy: Kompot necháme okapat. Cukr, hladkou a hrubou mouku, celá vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje spolu vymícháme a... více o Meruňkové řezy VIII.
Z bílků s cukrem ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto natřeme na... více o Višňové řezy II
Vločky nasucho opražíme a rozmixujeme nebo umeleme najemno. Změklou heru utřeme s medem, cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme vločky, kávu, kůru a... více o Voňavé vločkové řezy
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo.... více o Vločkové řezy s krémem
Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech, či do formy. Pečeme na 170°C cca 22 minut. (plynová trouba) Mezitím si... více o Míša řezy - jen dvě vejce!
Plech si vyložíme pečícím papírem a dáme zatím stranou. Než začneme dělat těsto, tak si předehřejeme troubu na 170°C. Těsto uděláme smícháním všech... více o Výborné mandarinkové řezy
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké... více o Větrník z remosky
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a... více o Red velvet brownies
Větrníky na plech: ve vroucí osolené vodě necháme rozpustit tuk, pak ztlumíme plamen, naráz nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří... více o Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji... více o Výpečky z remosky po každé jinak
Předehřejeme troubu na 180°. Vymažeme máslem kulaté formy na dorty (2 x 21 cm/ 8”) a vyprášíme s kakaovým práškem (POZOR! Ne kakaem připraveným na... více o Red velvet dort
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem. Okapané zelí dáme do... více o Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Hranolky jsou nejlepší čerstvě osmažené. Co ale dělat, když vám nějaké zbydou a vy je… Celý článek
Také se vám stává, že předevčírem koupený chléb je tvrdý, jako kdybyste ho doma měli týden, a… Celý článek
Nejspíš to dobře znáte, chcete si na talíř dát kečup, otevřete novou lahvičku, ale ať s ní… Celý článek
Také tak milujete štrůdly a záviny? Jejich příprava není složitá, určitě už to máte nacvičené.… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Servírujete oblíbené omáčky v omáčníku, aby si každý nandal jen tolik, kolik sní? Pak se vám… Celý článek
Většina z nás kupuje vajíčka buď v platech po třiceti kusech nebo v menším množství v… Celý článek
Máte rádi pokrmy z hub? Pak jste možná už slyšeli o tom, že by se neměly konzumovat s… Celý článek
Pořádný silný vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky je klasika, kterou většina z nás miluje.… Celý článek
Když jsou buchty dozlatova upečené, nevyndáme je ihned, naopak, necháme je ještě asi 5 minut… Celý článek
Nic nebylo nalezeno