Vanilkové cupcakes

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 113
      g máslo změklé
    • 200
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 150
      g jahody
    • 130
      g bílá čokoláda nakrájená na malé kousky
    • 210
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      ml mléko
  • Poleva:
    • 175
      g bílá čokoláda nakrájená na malé kousky
    • 170
      g máslo změklé
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce mléko je-li potřeba
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky!

2
Máslo a cukr smíchejte ve velké míse a šlehejte do krémové a nadýchané konzistence. Bude to trvat zhruba 3 až 5 minut. Přidejte vejce a vanilku a důkladně prošlehejte, aby se všechny ingredience spojily.
3
V jiné míse smíchejte jahody s kousky bílé čokolády a moukou smíchanou s práškem do pečiva a solí a míchejte, dokud jahody nebudou obaleny moukou.
4
Nyní můžete obě směsi spojit a mírně prošlehat. Poté zastavte mixér a ke směsi přilijte mléko. Pokračujte ve šlehání na nízké otáčky, dokud nevznikne hladké a kompektní těsto.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

5
Rozdělte těsto do připravených košíčků a naplňte je zhruba do 3/4. Vložte cupcakes do trouby a pečte 18-22 minut, dokud nenabudou, nebudou zlaté a kontrolní dřevěná špejle nevyjde čistá, bez drobečků.
6
Hotové košíčky nechte zcela vychladnout na mřížce. Mezitím si připravte krém. Kousky bílé čokolády nechte rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a dejte stranou zchladnout.
7
Do velké mísy vložte měkké máslo a moučkový cukr do velké mísy a šlehejte, dokud se cukr s máslem nespojí do světlého a nadýchaného krému. Přidejte vanilku a špetku soli a krátce promíchejte. Nalijte do krému zchlazenou rozpuštěnou čokoládu a na vysoké otáčky vyšlehejte. Přidejte ½-1 lžíci mléka dle potřeby. Krém by měl být natolik hustý, abyste jím byli schopni zdobit.
8
Vychlazené cupcakes zdobte pomocí zdobičky nebo cukrářského sáčku krémem a navrch položte čerstvou jahodu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.