• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Nutelové řezy s vůní skořice
    Napište svůj komentář k receptu

    Nutelové řezy s vůní skořice

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: 80 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nutelové řezy s vůní skořice
    Nutelové řezy s vůní skořice
    Nutelové řezy s vůní skořice
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 170
        g hnědý cukr
      • 170
        g hera
      • 3
        ks vejce
      • 200
        g hladká mouka
      • 4
        lžička skořice
      • 1
        balení prášek do pečiva
      • 4
        lžíce nutela
      • mandle
      • 4
        lžíce mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme.
    2
    Postupně přidáme mouku, skořici, prášek do pečiva a mléko a šleháme dál do nadýchané pěny. 3/4 těsta vložíme do formy, uhladíme povrch a potřeme nutelou (výborná je švestková podle zdejšího receptu).
    3
    Zbylé těsto naneseme do formy, stěrkou uhladíme tak, aby se tato vrstva lehce promíchala s nutelou. Znovu uhladíme povrch a posypeme nabrubo nasekanými mandlemi (případně lískovými oříšky či kokosem). Pečeme cca 50 minut. Poté ještě necháme ve formě deset minut a vyklopíme.
    4
    Krájíme vychladnutý. Koláč je nádherně nadýchaný a křehounký.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Salát s vůní moře

    Salát s vůní moře

    Bábovka s vůní perníku

    Bábovka s vůní perníku

    Celerové hranolky s vůní majoránky

    Celerové hranolky s vůní majoránky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lenka Bauerová | 2. 9. 2012 20:20

      Nugeta mi při pečení téměř všechna propadla ke dnu (pravá Nutela). Chuťově je koláč dobrý, ale opakovat ho již nebudu. Doporučuji upéci korpus a poté proříznou a promazat Nutelou.

    • Di
      Di | 28. 2. 2012 11:46

      Peču s třtinovým cukrem docela často a mám naopak pocit, že sladí více než řepný cukr. Míň sladká mi připadá fruktóza, ovocný cukr. Je to asi individuální.

    • pippiva
      pippiva | 28. 2. 2012 10:14

      Trtinovy cukr ma svou specifickou jemne karamelovou chut, sladi o trochu mene nez cukr bily, ale opravdu jen o trochu. Cukr bily samozrejme dat muzete, Muzete dat stejne mnozstvi.

    • pepibubu | 28. 2. 2012 08:13

      nemám třtinový cukr, můžu dát normální? a kolik, víc, nebo míň než toho třtinového?

    • Stefania | 5. 6. 2011 14:57

      Výborné,dávam 1! Piekla som iba cesto,neposypavala som nic navrch, bolo vyborne,nabuduce pridam oriesky do cesta a mozno tak ako recepty73 dam viac nutely. Nutelu som mazala lyzicou,tiez mi trochu pretiekla naspodok,ale tym,ze sa upiekla s cestom, sa nakoniec pekne spojila a vobec to nevadilo. Je to chutne, doporucujem.

    • edysha | 27. 5. 2011 20:24

      Chutove dobre, jen se mi trosku prismahly kokosove hoblinky. Doporucuju!!!!

    • recepty73
      recepty73 | 8. 2. 2011 19:15

      ...nesypu mandlemi ani oříšky a nutelly dávám víc ;-)

    • Lucka ...
      Lucka ... | 18. 7. 2010 11:35

      Vynikající ;-)

    • Pavla Kalinová
      Pavla Kalinová | 26. 4. 2009 18:56

      Davam taky za jedna, ale jen mi protekla nutella dolu jak byla tepla, ale chutove vyborne.

    • SV
      SV | 11. 11. 2006 10:38

      Dávám jasnou 1, udělala jsem tento řez na malém plechu.Těsto bylo vysoké tak akorát a chuťově výborné.Je to voňavý, nadýchaný a hlavně rychlý koláč.

    • marcela zátopková
      marcela zátopková | 21. 10. 2006 23:56

      super

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:42

      Stejný recept je tady už delší dobu pod názvem NUTELLOVÝ KOLÁČ.Pekla jsem jej a proto vím, že je vynikající a velice rychlý.

    • Anonym
      Anonym | 24. 9. 2006 19:44

      Najdete ji v kategorii Zavařujeme pod názvem Švestková nutela.

    • RenataH.
      RenataH. | 24. 9. 2006 17:57

      Můžete napsat kde přímo najdu švestkovou nutelu?Děkuji.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:05

      Jde, lehce se smíchá s horní vrstvou těsta do mozaiky. Můžete ji i špejlí promíchat s těstem .

    • Anonym
      Anonym | 23. 9. 2006 18:42

      A jak jde mazat nutela na syrové těsto?

    • Anonym
      Anonym | 23. 9. 2006 17:54

      Zajimavy recept, urcite se do toho dam :-)

    • Věra
      Věra | 22. 9. 2006 14:28

      No tak to se mi líbí, nutelu ze švestekuž mám, (mimochodem je výborná).. tak do toho. Hezké počteníčko..uvidíme co vyndáme z trouby"-))

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:25

      Danuše, máte úžasné recepty, jen tak dál:-))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mléko Nutela Prášek do pečiva Skořice Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarožník II.

    Tvarožník II.

    Housky

    Housky

    Broskvové řezy s pudinkem

    Broskvové řezy s pudinkem

    Řezy Pribiňáček

    Řezy Pribiňáček

    Cibulové hovězí

    Cibulové hovězí

    Bramborové knedlíky se švestkami

    Bramborové knedlíky se švestkami

    Báječné máslové koláčky - nejen svatební

    Báječné máslové koláčky - nejen…

    Dušená kari z dýně v mletém mase

    Dušená kari z dýně v mletém mase

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Palačinky
    Palačinky
    18
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…
    18
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    16
    Red velvet dort
    Red velvet dort

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Nutellové muffiny
    Nutellové muffiny
    Nutelová pizza
    Nutelová pizza
    Nutelové Croissanty
    Nutelové Croissanty
    Nutelový dort II.
    Nutelový dort II.
    Obalené růžičkové kapustičky
    Obalené růžičkové kapustičky
    Obalovaná česneková křidélka
    Obalovaná česneková křidélka
    • Recepty.cz
    • Nutelové řezy s vůní skořice
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí