Šlehačkové řezy s višněmi

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gertruda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • hladká mouka na vál
    • 2
      lžíce marmeláda
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 80
      g cukr krupice
    • ztužovač šlehačky
    • višňový kompot i s nálevem
    • 2
      balení solamyl (bramborový škrob) nebo Maizena, 1 -
    • 1
      špetka skořice
  • Na cukrovou polevu
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na 3 tenké pláty. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut (v horkovzdušné můžeme upéct všechny najednou). Šťávu z kompotu svaříme se 40 g krupic. cukru a skořicí, zahustíme škrobem, rozmíchaném v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme. Vmícháme višně z kompotu (nějaké si necháme na dozdobení) - já jsem višně vypeckovala.
2
Jeden z vychladlých plátů potřeme zavařeninou a polijeme citronovou polevou. Smetanu vyšleháme s polovinou krupicového cukru (40 g) a ztužovačem. Na spodní plát naložíme višňovou náplň, na to přiložíme druhý plát, ten potřeme ušlehanou šlehačkou a nahoru položíme plát s citronovou polevou. Ozdobíme kopečky šlehačky a višněmi - nebo jen višněmi. A dáme vychladit.

Komentáře k receptu

  • michal juroška
    michal juroška |

    30. 3. 2009 14:00

    Takové řezy mám rád i z malinamy.