1330
Rozinky namočíme na hodinu do rumu. Do mísy vložíme všechny ingredience a uhněteme těsto. Do těsta přidáme rozinky a zvolna promícháme. Poté necháme... více o Vánočka z osmi pramenů
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte. Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte... více o Špaldová vánočka
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v... více o Vánočka
Všechny suroviny nasypte do mísy a spojte pomocí mixéru. Těsto dejte na hodinu vychladit do ledničky. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a z každé... více o Křupavé mini vánočky
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle... více o Stříhaná vánočka s náplní
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny... více o Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Tento recept jsem dostala a je tak výborný, že jsem se chtěla podělit. :) Nejdřív uděláme kvásek: vlažné mléko, rozdrobím droždí a přidám trošku cukru... více o DIA vánočka II.
Zelí pokrájejte na proužky a růžičky kapusty přepulte. Vše nasypte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem. V... více o Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky. Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo... více o Žemlovka z vánočky
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a... více o Vláčná máslová vánočka
Suroviny dejte na pokojovou teplotu. V misce utřete droždí se lžící cukru, přilejte 120 ml vlažného mléka a vsypte lžíci hladké mouky - udělejte... více o Vánočka z Počernic
Všechny ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zvolíme program těsto. Po částečném zpracování těsta přidáme rozinky. Vykynuté těsto... více o Vánočka z domácí pekárny
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Tento recept je buď na 2 menší nebo 1 větší vánočku. Na fotografii jsem dělala menší vánočky z dvojité dávky. Jako první si připravíme kvásek:... více o Babiččina domácí vánočka
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut. Do mísy... více o Babiččina vánočka
Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných mandlí, 90 g cukru, vanilkového cukru a kakaa. Pomocí stříkačky s hvězdičkou děláme na suchý plech... více o Vanilkové rohlíčky kakaové
Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu odležet. Rozdělíme... více o Vanilkové rohlíčky
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým... více o Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Na vál nasypeme prosátou mouku, přidáme nasekané máslo, odvážený cukr, vejce i mandle. Rukama vypracujeme tužší těsto. Zabalíme je do potravinářské... více o Vanilkové rohlíčky II.
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Suroviny pak zpracujeme dohromady. Utvoříme váleček, který rozdělíme na čtvrtiny. Znovu vyválíme a... více o Maminčiny vanilkové rohlíčky II.
Ze surovin vytvoříme těsto,necháme odpočinout v lednici, pokud nemáme v úmyslu je hned dělat, můžeme dát do mrazáku. Rohlíčky můžeme dělat klasicky,... více o Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Vše zpracujeme a dáme odpočinout na půl hodiny do lednice. Pak tvoříme rohlíčky asi 1,5 cm a dáme péct. Jsou vynikající, až ochutnáte, už nebudete... více o Vanilkové rohlíčky VI.
Hladkou mouku, cukr, oříšky, nasekaný tuk, žloutky, vanilkový cukr a kůru zpracujeme v těsto. Z poloviny těsta vyvalujeme válečky, nakrájíme na kousky... více o Vanilkové rohlíčky a kuličky z jednoho těsta
Ze všech surovin vytvoříme těsto na vanilkové rohlíčky a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem vytváříme... více o Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vsechny prisady dame dohromady a udelame z nich hladke testo ktere nechame odlezet v chladnu nebo lednici 2 hodiny nebo do pristiho rana. Na druhy dem... více o Vanilkove rohlicky X.
Postup přípravy: Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr a strouhané prosáté oříšky. Promneme tuk a pomocí žloutků zpracujeme těsto. Necháme v chladnu... více o Vanilkové rohličky XI.
Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se) Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které... více o Vanilkové rohlíčky s ořechy
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což... více o Vanilkové rohlíčky po našem
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.... více o Špaldové vanilkové rohlíčky
Pudink uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Do vlažného mléka přidat cukr a kvasnice a rozmíchat, až se kvasnice rozpustí. Potom ze všech přísad... více o Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem
Ingredience zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené (180 stupňů, cca 10 minut ve formickach). Ještě teplé... více o Vanilkové rohlíčky
V míse vyšleháme oba cukry s vejcem. Přidáme olej, mléko, vanilkovou esenci a promícháme. Potom vsypeme mouku a prášek do pečiva. Nakonec barvivo a... více o Růžové vanilkové muffinky
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes... více o Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla... více o Vařený krém do cukroví a řezů
**Těsto:** Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do... více o Řezy s vaječným likérem
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky spolu s okurkami a cibulí. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na plátky. Vše v misce smícháme s majolkou, dochutíme... více o Vaječný salát s ředkvičkami
Uvedené množství je na velký hluboký plech. Na dort s průměrem cca 25 cm stačí poloviční množství. Plech vyložíme pečícím papírem a z uvedených... více o Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout... více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do... více o Valentýnský řez
Červenou řepu s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme oloupaná nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu nebo jogurt, osolíme,... více o Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř. Vše... více o Vajíčková pomazánka s řepou
Vejce zalijte v hrnci vodou tak, aby byla ponořená, osolte a přiveďte k varu. Vařte 8 minut, slijte a prolijte studenou vodou. Oloupejte je a... více o Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Den předem zvlášť namočíme cizrnu i čočku. (Není to nutné, ale urychlí se tak čas vaření luštěnin). Do hrnce dáme 2 kostky zeleninového bujónu, 2... více o Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici... více o Rychlá vajíčková pomazánka
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu... více o Vaječné ragú
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studené vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a... více o Vaječná pomazánka s rukolou
Nakrájíme rohlíky na kolečka, zalijeme mlékem a necháme vsáknout, propracujeme rukama, přidáme vejce, koření, jak jsme zvyklí dávat do bramboráků,... více o Rohlíková variace na bramborák
Pokrájená vejce, cibuli, okurky, majolkou a pár lžíc láku z okurek dáme do misky. Osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme vychladit. Podáváme s... více o Rychlý vajíčkový salát
Z mouky, másla, cukru a mandlí vypracujeme hladké těsto. Z těsta děláme válečky, které zahneme do rohlíčků a dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme... více o Mandlové rohlíčky-bez vajec
Žloutky a sůl vyšleháme do tuhé světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a paprikou. V další míse ušleháme bílky se solí do tuhého... více o Roláda s vajíčkovým salátem
Hranolky jsou nejlepší čerstvě osmažené. Co ale dělat, když vám nějaké zbydou a vy je… Celý článek
Také se vám stává, že předevčírem koupený chléb je tvrdý, jako kdybyste ho doma měli týden, a… Celý článek
Nejspíš to dobře znáte, chcete si na talíř dát kečup, otevřete novou lahvičku, ale ať s ní… Celý článek
Také tak milujete štrůdly a záviny? Jejich příprava není složitá, určitě už to máte nacvičené.… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Servírujete oblíbené omáčky v omáčníku, aby si každý nandal jen tolik, kolik sní? Pak se vám… Celý článek
Většina z nás kupuje vajíčka buď v platech po třiceti kusech nebo v menším množství v… Celý článek
Máte rádi pokrmy z hub? Pak jste možná už slyšeli o tom, že by se neměly konzumovat s… Celý článek
Pořádný silný vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky je klasika, kterou většina z nás miluje.… Celý článek
Když jsou buchty dozlatova upečené, nevyndáme je ihned, naopak, necháme je ještě asi 5 minut… Celý článek
Nic nebylo nalezeno