Maminčiny vanilkové rohlíčky I.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo možno nahradit rostlinným tukem
    • 50
      g moučkový cukr
    • 70
      g ořechy
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lindus1Klenka
    Lindus1Klenka |

    14. 12. 2014 16:28

    Recept je úúúúžasný.Akorát chci bližší informace,např.v jakém pořadí.

  • Sarka137
    Sarka137 |

    14. 12. 2014 15:02

    Na kolik stupnu a jak dlouho? Proč to nikdo nikdy nepíše do receptů? :-X

  • Sarka137
    Sarka137 |

    14. 12. 2014 15:01

    Na kolik stupnu a jak dlouho? Proč to nikdo nikdy nepíše do receptů? :-X

  • Sarka137
    Sarka137 |

    14. 12. 2014 15:00

    na kolik stupnu? A jak dlouho? :-X

  • Ivča
    Ivča |

    3. 12. 2014 20:21

    Super rohlicky,výborna chuť no proste užasný,není co jiného dodat.Jen co jsem je udelala hned začali mizet.Musim dát za 1* ;-)

  • LucieOpo
    LucieOpo |

    17. 12. 2013 18:48

    Úžasné ;-)

  • Mája
    Mája |

    16. 12. 2012 14:04

    jsou moc dobré ale já do toho přidávám i kypřící prášek tím trochu víc zvláční ;-)

  • gabba09
    gabba09 |

    12. 12. 2012 12:43

    Jsou výborné!

  • ghdfjghdfkgznhfdjjkhgfgzurnligh
    ghdfjghdfkgznhfdjjkhgfgzurnligh |

    10. 12. 2012 14:57

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ jáje nejedla ale mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmooooooooooooooooooooooooooooooooooccccccccccccccccccccccccccccccccccc se těším :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • petra
    petra |

    27. 11. 2012 18:49

    muzu potvrdit jsou opravdu super!! prave jsem je vytahla z trouby!! <:-)

  • Lucik
    Lucik |

    27. 11. 2012 13:49

    Opravdu skvělé těstíčko,skvělá chut´vše úžasné!!! :-[ :-P

  • Markéta
    Markéta |

    26. 11. 2012 18:15

    Jsou naprosto luxusní! Nerozpadl se ani jeden. ;)

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 10:37

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • kam
    kam |

    22. 11. 2012 17:50

    175 C 10 min,, :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    11. 6. 2012 13:26

    Dělám podle tohoto receptu rohlíčky už lety, jen u nás doma se dávají místo ořechů mleté mandle. A jako u většimy receptů snižuji množství cukru (tak na 30g na toto množství).

  • Markéta
    Markéta |

    12. 12. 2011 21:10

    Právě jsem dopekla, ani jeden se mi nezlomil, chutnají výborně! Opravdu jako od maminky! :-*

  • Adéla
    Adéla |

    23. 10. 2011 12:01

    super recept byli moc dobrý.... :-) :-) :-D

  • michal
    michal |

    13. 12. 2010 16:30

    Pěkne na hovno. ani tu neni při jaké teplotě.. :-\

  • Eva
    Eva |

    7. 12. 2010 12:29

    Při jaké teplotě se prosím pečou?

  • Kate
    Kate |

    7. 12. 2010 03:13

    my cukroví v paneláku vždycky dávali na balkon, normálně v kartonových krabicích a v igelitových taškách...ale pravda, když mrzlo, tak některý kousky byly dost tuhý, pokud se jedly hnedka...což se ale netýče těch rohlíčků, ty jsou křehké vždycky :-)

  • Alesh
    Alesh |

    22. 11. 2010 04:17

    Peacnost s tvarovanim rohlicku a naslednym problemum lamani pri obalovani cukrem, je mozne vyresit, ne rohlicek, ale koule perfektne se obalije a chutna stejne .... Eureka!

  • Kateřina Jemelková
    Kateřina Jemelková |

    18. 12. 2009 07:12

    luxusní,recept jako když je kdysi dělávala mamka....sou fakt výborné...dělala jsem je ručně a musím uznat, že se vůbec nerozpadli ani neroztekli jak se občas stává....dávám za 1*

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 11:13

    a

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 09:53

    Jaký nástavec používate na masomlýnku - srdíčko - nebo co, aby byl rohlíček z teho pekný?

  • Petula
    Petula |

    6. 12. 2006 22:05

    Tak rohlicky jsou exkluzivni, delala jsem je na masomlynku s nastavcem a jsou vsechny pekne stejny, zlomilo se mi jich jen asi 5 kousku, a na ty se hned vrhnul manzel:-)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 12. 2005 14:13

    Plechy s cukrovím dát do chladnější místnosti, v paneláku alespoň tam kde můžete zavřít topení a vyvětrat. Ve vytopené místnosti bych nedoporučovala. Marie

  • Airan
    Airan |

    2. 12. 2005 23:32

    Ja se pridavam k Monice, z formicky vypadaji rohlicky hezci:-)) Navic se tak da spracovat nepovedene drobive testo, coz se mi stalo zrovna pred rokem a formicky to zachranili:-)) Myslim ze pro J.D. to muze byt taky reseni:-))

  • karla
    karla |

    2. 12. 2005 22:40

    paní Marie, ty neupečené rohlíčky necháte na plechu přes noc něčím zakryté a v chladu nebo jen tak při pokojové teplotě?Děkuji

  • J. D.
    J. D. |

    2. 12. 2005 18:36

    Zdravím, právě se snažím z tohoto těsta vytvořit rohlíčky,ALE uprostřed se mi vždycky rozlomí :-((Mohl by jste mi někdo poradit ? díky moc

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    1. 12. 2005 20:07

    At si říká kdo chce co chce, není přez klasické vyvalované rohlíčky.Dělám ze třech dávek a mám je vyválené hned a vypadají super.

  • Monika
    Monika |

    1. 12. 2005 06:09

    Kvůli pracnosti a kvůli hezkému tvaru jsem jednou ze zoufalství dala rohlíčkové těsto do rohlíčkových formiček. Byly krásné, tak jsem u toho zůstala. Má to jednu vadu-těsto je moc křehké, tak to vyžaduje opatrnost při vyklápění (vymazávávám polohrubou moukou). "Odpad" z nepovedených potěší rodinu, takže dělám pro jistotu z větší dávky.

  • Zdenka Rejnková
    Zdenka Rejnková |

    30. 11. 2005 13:54

    Měla jsem taky takový problém, ale vyřešila jsem to tak, že vyválím placku cca3 mm silnou a skleničkou vykrajuji půlměsíčky a ty potom obaluji v cukru. Mám sice takové placaté rohlíčky, ale skoro všechny stejné a velikost si řídím podle skleničky nebo kulatého vykrajovátka.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    30. 11. 2005 10:53

    Jelikož jsou u nás velmi jedlé dělám na vánoce až ze 6 dávek, vždy zpracovávám po dvou dávkách a poněvadž mám samé chlapy a nikdo nepomůže nedovedu si představit z tohoto množství sama vyválet rohlíčky, vyzkoušela jsem je vytláčet na masovém strojku s nástavcem. Když je potom neupečené nechám přes noc odpočinout na plechu jsou po upečení výborné.