1. Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme čokoládu na vaření , kakao a rum. 2. Směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem.... více o Truffle
Do sklenky opatrně navrstvíme suroviny v pořadí Galliano, Baileys a zastříkneme grenadinou. Pijeme na ex, v puse promícháme jazykem.... více o Míchaný nápoj - Sperma
Do šejkru s ledem postupně nalijeme rum, banánový džus, mangový džus a protřepeme. Vlijeme do velkého tumbleru s ledem, zastříkneme limetkou a na... více o Xuxbana
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.... více o Psí Krev
Do sklenky přes led nalijeme Baileys a kokosové mléko. Jemně promícháme a přídáme grenadinu. Do nápoje můžeme vložit vanilkovou tyčinku.... více o Pohlazení
Předepsané suroviny nalijeme přes led do sklenky a promícháme.... více o Picador
Ingredience nalijeme přímo do sklenky a promícháme. Nápoj posypeme strouhaným muškátovým oříškem.... více o P.S. I Love You
Klobásu nakrájíme na kousky cca 20 - 30 cm dlouhé a stočíme je do šneku, ne příliš pevně, aby ve středu zůstala mezera. Šneky sepneme párátkem, aby... více o Kořeněná vinná klobása
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme.... více o Rybí paštika v těstíčku
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trošku mléka = kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek cukru... více o Maková štóla
Smícháme kokos,cukr,změklé máslo,kakao a rum.Dvě lžíce kakaa si necháme stranou na talířku-na obalení penízků.Vše důkladně promícháme.Hmotu... více o Kokosovo-kakaové penízky-nepečené
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky... více o Skořicové hrudky z křížal
Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava. Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v... více o Linecké cukroví z ovesných vloček
*Šneky je třeba nechat 15 dní bez potravy v krabici s otvory, aby mohli dýchat. Pak šneky vyndáme, nožem odtrhneme bělavý film, který uzavírá ulitu, a... více o Šneci á la Auberge de Provence
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou.... více o Slavnostní rybí polévka
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka
Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se) Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které... více o Vanilkové rohlíčky s ořechy
Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme. Očištěné hlavy... více o Štědrovečerní klasika-polévka
Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou... více o Rybí polévka - smetanová
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, kterým plníme formičky košíčků. Neplníme zcela, necháme uprostřed těsta důlek, těsto při pečení... více o Mandlové / ořechové košíčky
Z mouky, másla, cukru a mandlí vypracujeme hladké těsto. Z těsta děláme válečky, které zahneme do rohlíčků a dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme... více o Mandlové rohlíčky-bez vajec
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý... více o Perník s jablky 2
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, ze kterého pak tvoříme kuličky, případně válečky. Necháme vychladnout a pak zdobíme dle vlastní... více o Medovo-mléčné kuličky
Plátky veky si namažeme máslem.Tresku si natrháme nebo nařežeme na kousky a poklademe jimi namazané plátky veky. Dozdobíme pokrájenou cibulí na plátky... více o Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho,... více o Mandle pražené v troubě
Když chcete vařit svíčkovou a jste zapomětlivý a najdete v ledničce jen mrkev a kedluben :). Nakrájenou mrkev a kedluben dáme restovat na tuk, v... více o Svíčková omáčka, když je v lednici jen.....
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme... více o Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
1. Dětské piškoty nastrouháme a pokapeme smetanou, aby zvlhly. Mandle důkladně spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a nastrouháme najemno. Čokoládu na... více o Něžné čokoládové kuličky
Ingredience smícháme a uhněteme do hladkého těsta, rozdělíme si na části a dalším prohnětením obarvíme. Každou část těsta těsně zabalíme do... více o Marcipánová hmota IV.
1. Bílky důkladně všleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Moučkový cukr prosijeme a lehce vmícháme do bílkového sněhu. Polovinu hmoty naplníme... více o Laskonky pravých Labužníků
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)... více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za... více o Eierlikörpunsch
Nejprve zpracujeme "těsto". Nameleme piškoty na prášek, přidáme moučkový cukr, máslo, rum, vodu a kakao a vše rukou hněteme až bude těsto hladké. Poté... více o Vosí hnízda naší prababičky
Do mouky dáme do rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli a kvasnice), sorbit, vejce, citronovou... více o DIA vánočka
Mouku s práškem prosijeme na vál, přidáme vejce, změklý tuk, sorbit a zpracujeme na těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. Potom je... více o DIA slepovaná kolečka
**Ořechy:** Tatranky a sojové suky si rozdtíme v mixeru nebo pomeleme (nastrouháme). 100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z mouky, cukru, tuku... více o Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tuk nastrouháme na hrubém struhadle.Tatranky a sojové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké těsto, které v... více o Tatrankové rohlíčky
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké... více o Tatrankové pracny-voňavé
**Kvásek:** do mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme ve větší nádobě (půllitr) vzejít. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový... více o Vláčná bramborová vánočka
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme menší kolečka, která dáme na plech vyložený peč. papírem. Do sněhu pomalu vmícháme cukr a ořechy. Tuto náplň... více o Myslivecké knoflíky II.
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,... více o Falešná rybí polévka
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém vyšleháme do pěny. Máslo do těsta i... více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z... více o Tmavý čokoládový koláč
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte, vykrojte dvě placky a na plechu vyloženém... více o Černobílý vánoční dort
Do osolené vroucí vody vložíme na menší kousky nakrájenou rybu, celý černý pepř a vaříme, dokud maso nezměkne. Vývar scedíme a uvaříme v něm... více o Rybí polévka s česnekem
Z mouky, tuku, moučkového cukru, vejce a mleté skořice vypracujeme na vále těsto, vyválíme ho na tloušťku asi 3 mm a formičkami z něj vykrajujeme... více o Skořicové koláčky
Ze všech přísad zpracujeme těsto a necháme ho asi hodinu na chladném místě. Odpočinuté těsto protlačíme přes masový mlýnek a s nasazenou ozdobou... více o Ozdobné keksy
Z mouky, prášku do pečiva, nakrájeného tuku, cukru, vejce a vanilkového cukru vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále vyválíme natenko, pomocí... více o Prima řezy
Šťávu z anansevého kompotu smícháme s rumem. Vyberte si pokud si dáte 3 nebo jen 2 lžíce rumu. Připravíme si dortovu formu, kterou vyložíme alobalem.... více o Piškotový dort s ananasem
Do mouky přidáme cukr, změklý nakrájený tuk a pomleté ořechy. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Jeden díl vymícháme s kakaem. Do... více o Barevné tlapky