DIA vánočka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simona Sek.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky dáme do rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli a kvasnice), sorbit, vejce, citronovou kůru (popř. mléko na zvláčnění těsta). Vypracujeme těsto . Necháme kynout. Upleteme vánočku a opět necháme chvíli kynout.
2
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme asi hodinu. Aby se vánočka nepřipálila, dám pod ní pečící papír. Aby se nám nepřipálila, dáme papír i nahoře přes vánočku. A pokud si chceme být jisti, že se nám nerozjede, můžeme ji zpevnit špejlemi.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Sorbit Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: