Uzené se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g uzená rolka nebo krkovice, plec...
    • 2
      ks cibule velké
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks česnek - palice
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 600
      g kysané zelí okapané, cca
    • sůl - pozor na slanost uzeného masa!
    • pepř mletý
    • cukr krupice - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso.
2
Do masové směsi přisypeme okapané zelí, promícháme, pokud je třeba osolíme a dle kyselosti zelí přidáme i trošku cukru.
3
Já cukru přidávám vždy alespoň lžíci, protože nám pomůže uvolnit ze zelí šťávu a nemusí se poté v pekáči téměř podlévat vodou.
4
Zelnou směs nasypeme do sádlem nebo máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme cca 50 minut v předehřáté troubě na 190 stupňů.
5
Během pečení jednou ode dna promícháme a dle potřeby podlijeme vodou.
6
Do zelné směsi můžeme před pečením přidat cca 1,5 lžičky hladké mouky nebo trošku jíšky a o maličko více ho podlít, tím si v zelí vytvoříme i více sosu, ale nutné to není. Také je možné do směsi přistrouhat na jemno jednu bramboru.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: