Špagety "pasta suita"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Harry Buri

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nejlépe olivový
    • 0,5
      kg mleté maso nejlépe hovězí
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajský protlak
    • snítka tymiánu
    • 10
      ks nové koření (kuliček)
    • 10
      ks pepř celý (kuliček)
    • 6
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list
    • sůl dle chuti
    • 2
      lžička cukr rovné
    • 1
      balení špagety
    • 200
      g sýr na posypání (eidam, gouda, parmazán)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek, osolíme, přidáme rajský protlak a veškeré zbylé koření (nejlépe uzavřené v louhovacím vajíčku, abychom pak nestrávili minimálně další půlhodinu hledáním kuliček pepře s novým kořením a hřebíčků). Necháme za občasného míchání cca 40 minut podusit.
2
Mezitím si dáme vařit do osolené vody se lžící oleje špagety.
3
Pokud máme sýr v celku, je na čase ho na jemno nastrouhat. :-)
4
Po scezení špaget můžeme vyndat "vajíčko" s kořením, nandat krásně špagety na talíře, navrch dát maso a zasypat sýrem. Pro totální fajnšmekry je pěkné dát navrch na sýr ještě větvičku tymiánu, ale pro normálního jedlíka je to totální zbytečnost.
5
Přeju všem DOBROU CHUŤ.
6
PS: Jelikož nemám foťák, nemůžu sem dát fotku, ale jídlo dobře nejen chutná, ale i vypadá.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: