Slaná trhaná buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko ohřejte a v polovině rozmíchejte cukr s droždím.
2
Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.
3
Ve zbytku teplého mléka rozpusťte na malé kostičky nakrájené máslo a rozšlehejte vejce. Mouku se solí prosejte do mísy, vmíchejte kvásek a postupně přidávejte mléko s vejci.
4
Hněťte, až bude těsto nelepivé a vláčné, asi 10 minut. Nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí objem, asi 45 minut. Mezitím slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji dokřupava.
5
Ke konci restování k ní přidejte šalvěj a nechte ji zkřehnout, potom odstavte. Sýr nastrouhejte nahrubo.
6
Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na plát a potřete ho pestem, posypte slaninou a sýrem.
7
Pak zarolujte a nakrájejte na silnější kolečka. Rozpuštěným máslem vytřete pekáč a zároveň jím potírejte strany koleček. Ta do něj vyskládejte a nechte ještě 15 minut kynout.
8
Pečte ve vyhřáté troubě 25–30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: