Skořicový třený koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • 4
      ks jablka
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      máslo
  • Těsto
    • 85
      g máslo
    • 85
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, jinak se těsto srazí. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte vejce. Až zcela zapracujete jedno, můžete zašlehat druhé. Vmiste mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte s vlažným mlékem. Troubu zapněte na 180 °C a okraj formy vyložte pruhem pečicího papíru.
2
Do formy nalijte těsto. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, ty potom promíchejte se skořicí a škrobem, případně pudinkem. Urovnejte je na povrchu koláče, nejsilnější vrstva přijde doprostřed, kde se nejvíc propadnou do těsta – klidně je trochu zamáčkněte. Pečte asi 40 minut dozlatova, 10 minut před koncem pečení povrch poklaďte plátky másla, aby koláč ještě zvláčněl.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: