Salát s vůní moře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jablka
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 0,3
      čínské zelí
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce voda
    • 6
      ks mořské řasy stvolů - Wakame
    • balzamikový ocet dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky či jiné tvary. Seškrábneme z řapíků celeru hrubá vlákna a nakrájíme jej napříč na tenké plátky. Jemně nasekáme čínské zelí. Wakame lze předem na 1/2 hodiny namočit a pak nakrájet nožem na kousky, nebo v suchém stavu nastříhat na kousky nůžkami; Wakame se nemusí vařit, v nálevu změkne. Vše smícháme v míse a necháme odležet, nejlépe pod pokličkou v temném místě (jablka nezhnědnou).Podáváme při pokojové teplotě.
2
Salát vzniknul včera, po hodině nebyl špatný; zbytek jsem nechal odležet přes noc, chutě se spojily a vzniklo báječné něco s vůní slané mořské vody.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    18. 11. 2007 07:12

    Dnes jsem to zopáknul se syrovou kapustou (hodí se křehké listy z růžičky uprostřed), babičky se cpaly o 106 :-)