• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Pravý ukrajinský boršč
    Napište svůj komentář k receptu

    Pravý ukrajinský boršč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pravý ukrajinský boršč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g maso hovězí a vepřové, nebo může být i kůřecí
      • 1
        ks červená řepa
      • 1
        ks mrkev
      • 1
        ks petržel
      • 1
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        sklenice zelí
      • 4
        ks brambory
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžička kmín
      • 3
        ks nové koření kuličky
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        lžička mletá paprika
      • olej
      • 1
        plechovka rajský protlak
      • 1
        kelímek bílý jogurt nebo smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na kostky nakrájené maso a až sebereme pěnu, tak přidáme koření. Vaříme do poloměkka. Celou oloupanou řepu vložíme k masu a dále vaříme. Mrkev, petržel nakrájíme na malé kostky nebo nastrouháme najemno a dáme do hrnce chvíli po řepě. Zvlášť na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme část nastrouhané mrkve (pokud máme na kostky, tak nedáváme). Zaprášíme mletou paprikou, přidáme celý protlak a vytvoříme hustou hmotu, kterou pak rozředíme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme. Obsah pánve vložíme do hrnce. Předtím vyjmeme uvařenou řepu, kterou po vychladnutí nakrájíme na kostky (pustí tmavě červenou barvu) a vložíme zpět do hrnce.
    2
    Nakonec přidáme na větší kousky nakrájené brambory a až je všechno uvařené, tak navrch dáme překrájené kysané zelí nebo i čerstvé. Zelí už se nemusí vařit, pouze se spaří. Polévku necháváme volně probublávat, nevaříme na silném ohni.
    3
    Na talíři ochutíme bílým jogurtem nebo smetanou. Lepší je počkat do dalšího dne, kdy polévka získá jemně navinulou chuť (i bez octa).
    4
    Vegetariáni pouze vynechají maso, protože i zeleninový boršč je vynikající.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč II.

    Ukrajinský boršč II.

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Janaso | 5. 9. 2019 23:21

      Opravdu moc dobrý.

    • Jana
      Jana | 21. 10. 2014 20:26

      prvně vařila a podle tohoto receptu se opravdu povedl. Moc ňamka.

    • Machal84 | 23. 11. 2010 15:35

      Výborný - připravovali jsme opakovaně pro návštěvy a vždy měl veliký úspěch.

    • Petra Bartlova
      Petra Bartlova | 8. 7. 2007 10:34

      mylim ze to byl dobry napad stim kurecim masem jedla to cela rodina

    • Uljana Kimačenko
      Uljana Kimačenko | 18. 10. 2005 16:49

      Myslim ze ten recept ktery jste napsala,je dobry,ale neni to pravy ukrajinsky boršč.Cervena repa se muze take varit zvlast ve slupce,tim neztrati svou barvu,a k borščevi uz pak nemusite davat papriku.

    • Míša Pekařová
      Míša Pekařová | 13. 9. 2005 19:49

      Tak to byla ňaminka!!! Výborná polívka v kombinaci s kyselou smetanou, jedla to i moje 4-letá dcera, která nejí jen tak něco!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Kmín Maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Olej Petržel Rajský protlak Sůl Zelí
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Vepřová pečeně na rozmarýnu

    Řecký gyros

    Řecký gyros

    Čokoládová pěna

    Čokoládová pěna

    Vepřový králík pečený na bylinkách

    Vepřový králík pečený na bylinkách

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

    "Míša" roláda

    "Míša" roláda

    Rychlobublanina

    Rychlobublanina

    Medovníkové kuličky

    Medovníkové kuličky

    Piškotový koláč s jahodami

    Piškotový koláč s jahodami

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    37
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Bramboráky
    Bramboráky
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Dáma.cz Chcete si udržet fungující vztah? Pak se svého muže nikdy neptejte na tyto věci

    Chcete si udržet fungující vztah? Pak se svého muže nikdy neptejte na tyto věci

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Pravý ukrajinský boršč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí