• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Pravý ukrajinský boršč
    Napište svůj komentář k receptu

    Pravý ukrajinský boršč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pravý ukrajinský boršč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g maso hovězí a vepřové, nebo může být i kůřecí
      • 1
        ks červená řepa
      • 1
        ks mrkev
      • 1
        ks petržel
      • 1
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek
      • 1
        sklenice zelí
      • 4
        ks brambory
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžička kmín
      • 3
        ks nové koření kuličky
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        lžička mletá paprika
      • olej
      • 1
        plechovka rajský protlak
      • 1
        kelímek bílý jogurt nebo smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na kostky nakrájené maso a až sebereme pěnu, tak přidáme koření. Vaříme do poloměkka. Celou oloupanou řepu vložíme k masu a dále vaříme. Mrkev, petržel nakrájíme na malé kostky nebo nastrouháme najemno a dáme do hrnce chvíli po řepě. Zvlášť na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme část nastrouhané mrkve (pokud máme na kostky, tak nedáváme). Zaprášíme mletou paprikou, přidáme celý protlak a vytvoříme hustou hmotu, kterou pak rozředíme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme. Obsah pánve vložíme do hrnce. Předtím vyjmeme uvařenou řepu, kterou po vychladnutí nakrájíme na kostky (pustí tmavě červenou barvu) a vložíme zpět do hrnce.
    2
    Nakonec přidáme na větší kousky nakrájené brambory a až je všechno uvařené, tak navrch dáme překrájené kysané zelí nebo i čerstvé. Zelí už se nemusí vařit, pouze se spaří. Polévku necháváme volně probublávat, nevaříme na silném ohni.
    3
    Na talíři ochutíme bílým jogurtem nebo smetanou. Lepší je počkat do dalšího dne, kdy polévka získá jemně navinulou chuť (i bez octa).
    4
    Vegetariáni pouze vynechají maso, protože i zeleninový boršč je vynikající.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč II.

    Ukrajinský boršč II.

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Machal84 Machal84
    Ladia Ladia
    • Janaso | 5. 9. 2019 23:21

      Opravdu moc dobrý.

    • Jana
      Jana | 21. 10. 2014 20:26

      prvně vařila a podle tohoto receptu se opravdu povedl. Moc ňamka.

    • Machal84 | 23. 11. 2010 15:35

      Výborný - připravovali jsme opakovaně pro návštěvy a vždy měl veliký úspěch.

    • Petra Bartlova
      Petra Bartlova | 8. 7. 2007 10:34

      mylim ze to byl dobry napad stim kurecim masem jedla to cela rodina

    • Uljana Kimačenko
      Uljana Kimačenko | 18. 10. 2005 16:49

      Myslim ze ten recept ktery jste napsala,je dobry,ale neni to pravy ukrajinsky boršč.Cervena repa se muze take varit zvlast ve slupce,tim neztrati svou barvu,a k borščevi uz pak nemusite davat papriku.

    • Míša Pekařová
      Míša Pekařová | 13. 9. 2005 19:49

      Tak to byla ňaminka!!! Výborná polívka v kombinaci s kyselou smetanou, jedla to i moje 4-letá dcera, která nejí jen tak něco!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Kmín Maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Olej Petržel Rajský protlak Sůl Zelí
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lehký salát

    Lehký salát

    Maková buchta - skvělá a rychlá

    Maková buchta - skvělá a rychlá

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Kokosová roláda II.

    Kokosová roláda II.

    Kastrůlkové ražniči

    Kastrůlkové ražniči

    Česneková krkovička na houbách

    Česneková krkovička na houbách

    Tvarohový řez

    Tvarohový řez

    Celerové hovězí s tymiánem

    Celerové hovězí s tymiánem

    Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

    Masová bábovka aneb sekaná trochu…

    Doporučujeme

    80 minut
    Karamelová kolečka bez lepku

    Karamelová kolečka bez lepku

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    103
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    88
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    74
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    68
    Marokánky
    Marokánky
    67
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Blesk pro ženy Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    AHA.cz  Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Dáma.cz Hříšníci první republiky: Kokainu propadli Mandlová, Haas i Baarová. Kdo další?

    Hříšníci první republiky: Kokainu propadli Mandlová, Haas i Baarová. Kdo další?

    Dáma.cz Slavní sexy upíři Pitt, Cruise, Pattinson: Od koho byste si nechala vysát krev?

    Slavní sexy upíři Pitt, Cruise, Pattinson: Od koho byste si nechala vysát krev?

    Ženy.cz Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Maminka.cz Záhada jménem syndrom ruka-noha-ústa. Pozor na záměnu

    Záhada jménem syndrom ruka-noha-ústa. Pozor na záměnu

    Reflex.cz J. Paul Getty: Nejbohatší muž světa, který miloval umění a sex. Rodina byla pro něj na posledním místě

    J. Paul Getty: Nejbohatší muž světa, který miloval umění a sex. Rodina byla pro něj na posledním místě

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    • Recepty.cz
    • Pravý ukrajinský boršč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace