Vše dohromady rozmixujeme na hladkou pastu a posypeme petrželkou.... více o Konopný humus
Uvaříme čaj = do 800 ml vařící vody vložíme 2 sáčky čaje a necháme s oloupaným, na plátky pokrájeným zázvorem 5 minut louhovat. Přidáme cukr (nemusíme... více o Brusinkovo-zázvorový čaj
Smícháme mléko, smetanu, hořčici, víno, sůl a papriku. Sýr nastrouháme, čtvrtinu necháme stranou zatím v lednici a zbytek promícháme se suchými ... více o Těstoviny se sýrem - na potom :-))
Hrnky(4 čajové)si důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo perníkem.Než je budeme potřebovat,vložíme je do chladna,nejlépe do lednice.... více o Mandlové knedlíky-hrníčkové
Dýni pokrájíme na kostičky 1 - 1,5 cm. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200°C.... více o Dýňové knedlíky
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni... více o Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Vývar, mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme nasekaná kaštanová jádra na kousky a vaříme cca 25 minut. Polévku pak rozmixujeme dohladka ponorným... více o Kaštanová polévka s shii-také
Rozinky zalijeme rumem a necháme přes noc nabobtnat. Drcené piškoty vmícháme do rozinek, přidáme ořechy, cukr a čokoládu a vypracujeme pevnou hmotu.... více o Rumové kuličky - nepečené
Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj rybu, kterou okořeníme podle chuti (např. rozmarýn dodá krásnou vůni). Poté ji posypeme na... více o Pangasius v alobalu se zeleninou
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trošku mléka = kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek cukru... více o Maková štóla
Ušlehat cukr, vejce a olej. Postupně přidat ostatní přísady, smíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 - 25 minut.... více o Řezy s limonádou
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme sůl, pepř, trošku kari, trošku grilovacího koření a asi 2 lžíce sladké chilli omáčky. Dodá... více o Kuřecí kousky s kari omáčkou a arašídy
Zeleninu můžeme použít čerstvou i mraženou, přibližně půllitrový hrnek. Máslo (kousek si necháme na osmažení krutonů) si rozpustíme v hrnci, nasypeme... více o Zeleninová česnečka s krutony
Brokolici dáme vařit do osolené vody, stačí 4-5 minut, pak scedíme. Rohlíky si pokrájíme na plátky asi 1 cm široké a namáčíme je v rozšlehaných... více o Brokolicová žemlovka
Nejprve si připravíme roládu:vyšleháme žloutky s cukrem do pěny,pak přidáme mouku,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto... více o Lahodný roládový moučník
Smícháme kokos,cukr,změklé máslo,kakao a rum.Dvě lžíce kakaa si necháme stranou na talířku-na obalení penízků.Vše důkladně promícháme.Hmotu... více o Kokosovo-kakaové penízky-nepečené
Cukr a máslo vyšleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky, kůru a šťávu z citronu. Pak vmícháme mouku a kokos. Těsto necháme v ledničce odpočinout.... více o Kokosové spirálky s griliášem
Těsto: 1.Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva. 2.promixujeme mixérem. 3.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem. 4.Naskládáme na... více o Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky... více o Skořicové hrudky z křížal
Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava. Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v... více o Linecké cukroví z ovesných vloček
Připravíme topinky z veky a na ještě horké, položíme tenké plátky játrového sýru. Ten překryjeme plátky tvrdého sýru a v horké troubě zapékáme, dokud... více o Sýrové topinky s játrovým sýrem
*Šneky je třeba nechat 15 dní bez potravy v krabici s otvory, aby mohli dýchat. Pak šneky vyndáme, nožem odtrhneme bělavý film, který uzavírá ulitu, a... více o Šneci á la Auberge de Provence
Vejce mixujeme v elektrickém mixéru asi minutu. Potom přidáme med, smetanu a koňak a mixujeme ještě půl minuty. Podáváme ve sklenicích s ledem při... více o Medový koktejl
*Množství pro dvě osoby. Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo... více o Lilkové lodičky
Mističky nebo nízké skleničky vymažeme olejem nebo vyložíme folií.Jogurt osladíme dle chuti a vmícháme do něj želatinu připravenou dle návodu.Do... více o Ovoce v jogurtovém želé
*Množství surovin je na formu 20cm širokou. Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do formy vyložené folií nebo... více o Perník z perníků-nepečené
Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí. Mletá směs:mléko, koření a... více o Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V misce smícháme jogurt a nastrouhaný sýr, přidáme podle chuti pepř, sůl a chilli. Můžeme přidat i další... více o Kuře v sýrovém těstíčku
Lilek pokrájíme na plátky,posolíme a necháme vypotit,pak vysušíme papírovou utěrkou. Zapékací mísu si vymažeme olejem nebo máslem. Na dno mísy dáme... více o Zapečený lilek (nejen) s rýží
Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl Maso nakrájíme na kostky, vložíme do... více o Vánoční zelí
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou.... více o Slavnostní rybí polévka
Prřpravíme si kvásek. Mouku si dáme do mísy, přisypeme sýr, sůl, cukr, trochu pepře, oloupanou a rozmačkanou bramboru a promícháme. Přidáme kvásek,... více o Slaná bábovka s fenyklem
Kuře dáme na pekáč a podlijeme vodou, posypeme paprikou a strčíme do trouby na 200 stupňů. (S horkovzduchem na 1:30) Pak přidáme nakrájené brambory na... více o Kuře s bramborem
Kupuji kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165ml. Mléko pořádně promíchám, abych se zbavil tuhých "cucků". Do mléka přidáme... více o Ondrovo sladko-pikantní marináda
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa. Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně... více o Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Plátky chleba osmažíme z obou stran dozlatova (dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk) a na horké ihned položíme plátky sýru. Na každou topinku... více o Sýrové topinky s vejcem a křenem
Do nádoby dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše společně utřeme (můžeme k tomu použít ruční šlehač). Pak přidáme SALKO, popřípadě TATRU. Za... více o Vaječný koňak 2
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta si nalijeme na plech s... více o Lehká "strakatá" roláda
Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce,... více o Teplý ovocný koláč - rohlíkový
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes... více o Marinované plátky s bramborem-zapečené
Králíka rozdělíme na porce, osolíme a naložíme na 24 hodin do marinády. Marináda: olej, šťáva z jednoho citrónu, med, sójová omáčka, kari koření,... více o Králík v medové marinádě
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem ... více o Bleskový dort 2
Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu... více o Česnekové plátky se slaninou
Kapustu uvaříme v osolené vodě, asi tak půl hodinky podle toho jak máte velkou kapustu, aby byla měkkoučká. Po uvaření rozkrájíme na malé kousky,... více o Kapustové karbanátky jak je dělám já
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka
Vše zpracujeme na těsto. Ihned děláme rohlíčky - nedáváme uležet do chladničky!!! (těsto pak ztuhne a láme se) Z těsta vyvalujeme tenčí válečky, které... více o Vanilkové rohlíčky s ořechy
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo. Po troskách přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s teplým mlékem. Z bílku ušleháme... více o Pistáciová buchta
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak... více o Utopenci podle Martina Kohouta
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy.... více o Fenyklová polévka
4 kostky 90% čokolády rozehřejeme v oslazeném mléku a necháme přejít varem. V hrníčku ozdobit šlehačkou.... více o 90% čokoláda