Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 30
      g moučkový cukr
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce jemná strouhanka
    • 350
      g houska z předešlého dne
    • sůl
    • 150
      g švestková povidla
    • 100
      g perník na strouhání
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • voda podle hustoty povidel
    • tvrdý tvaroh
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme. Těsto pořádně propracujeme a necháme v chladnu nejméně hodinu odpočinout.
2
Potom těsto rozválíme na silný plát, nožem rozkrojíme na 20 dílů, ze kterých utvoříme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě asi 6-8 minut.
3
Povidla rozvaříme ve vodě, zahustíme nastrouhaným perníkem, ochutíme rumem, přidáme rozinky a ořechy. Omáčku nalijeme na talíř, vložíme do ni knedlíky, ocukrujeme a posypeme nastrouhaným tvarohem.
4
Zdroj: Krajové speciality

Komentáře k receptu

  • Eva1
    Eva1 |

    4. 4. 2011 14:59

    Děkuji. Omlouvám se, stále mi padal internet a vůbec jsem recept nemohla napsat. Už je opravený. :-) :-)

  • E.Cervenkova
    E.Cervenkova |

    4. 4. 2011 13:34

    kolik pečiva? v ingrediencích chybí..