Pomazánkové máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Potom přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh. Vše nalejeme do vymazané a vysypané formy a... více o Bábovka z pomazánkového másla
Sojové maso povaříme spolu s kostkou masoxu se stejným množstvím fazolí ve vodě asi 20 minut. Mezitím nakrájime 1 větší cibuli nadrobno, osmažíme ji... více o Guláš ze sojového masa
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se kuličky vynoří, osušíme je, ještě... více o Vodnické koláčky
Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a... více o Zapečená pohanka s brokolicí
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby všechny kousky... více o Kanadský králík
Kuře vykostíme, nakrájíme na drobno. Smažíme na másle asi 15 min., přidáme ostré karí. Poté přidáme na drobno nakrájený pórek a žampiony a nakonec... více o Vietnamské kuře
Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přídáme mleté maso. Když je maso hotové, přidáme rýži a ještě asi půl min. smažíme.... více o Dolma
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2... více o Ostré somálské karí
Dáme mouku, cukr a vejce do velké mísy a řádne rozmícháme. Za stálého mícháme postupně přidáváme jogurt, mléko a prášek do pečiva. Vyklopíme na... více o Jablečný koláč IV.
Dáme mouku do misky a po malých dávkách přidáváme vodu. Hnětením vytvoříme těsto. Okrajem sklenice rozdělíme těsto na jakési bochánky, které válečkem... více o Čapátí
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka... více o Ašak (z Afghánistánu)
Na orestovanou cibulku vložíme maso, které také mírně orestujeme. Poté dáme asi 2-3 stroužky lisovaného česneku, na kostičky nakrájenou zelenou i... více o Vepřové s ananasem
Vypracujeme těsto, necháme odpočinout v lednici. Mezitím nakrájíme jablka na větší kousky. Těsto vyválíme a vpravíme do dortové formy tak, aby mělo... více o Jablkový koláč podle A. Girardotové
Vepřové řízky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou a orestujeme kostky. Zalijeme vodu a dusíme do... více o Srbský vepřový guláš
Řízky (nejlépe z krkovice) naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na másle je opečeme do zlatova. V hrnci na másle zpěníme cibulku... více o Vepřové na hrášku
Čtverce alobalu potřít máslem, poklademe brambory na širší kolečka, osolíme, na ně dát orestovaný plát kotlety (při restování zastříknout trochu... více o Zapečené kotlety v alobalu
Těsto: ušlehat vejce s cukrem, přidat olej, vodu a mouku s prášek do pečiva. Upéct na vyšším plechu. Nádivka: ořechy spařit s mlékem, nechat vychladit... více o Ořechová buchta
Plátky lososa rozdělíme na kousky, cibulku nakrájíme na kolečka, na rozeřátou pánev nalijeme zakysanou smetanu, ihned přidáme lososa i cibulku a... více o Lososové těstoviny Express
Vločky propláchnout a v osolené vodě vařit cca 15-20 minut. Pak scedit, osladit, zalít mlékem, přidat rozinky a vařit dalších asi 5 minut. Místo... více o Ovesná kaše
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně... více o Medovník z hrnečku "Kluků v akci"
Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo nebo na nudličky a osmahneme na másle a zalejeme zeleninovým bujónem, přidáme nasekaný květák,... více o Krémová zeleninová s krupicovými sekanci
Kuře rozporcujeme na menší kousky. V pekáčku rozpustíme máslo a porce kuřete na něm z obou stran lehce opečeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli... více o Kuře na pivu se šlehačkou
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme,... více o Plněná kachna
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme... více o Staročeský chléb - XXL
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla... více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Do hrníčku s teplou vodou dáme 2 lžičky soli, půl kostky kvasnic a lžičku cukru. Přelijeme do větší mísy, přisypeme mouku a hněteme těsto za... více o Balkánský domácí chléb
Maso osolíme, opepříme, vmícháme Solamyl a zalijeme studeným mlékem. Necháme v lednici několik hodin uležet. Potom dáme 3/4 těsta do vymazané formy i... více o Masový dort II.
Do pekáče nasypu ovesné vločky, cukr, nakrájené ořechy a mandle, přidám med, Heru a celá vejce. Trochu promíchám a dám péct do trouby. Asi po čtvrt... více o Domácí műsli II.
Syrové brambory na jemno nastrouhat a nechat v sítu cca 10 min. vykapat. Zbylou vodu důladně vymačkat. Do mísy na jemno nastrouhat vařené brambory,... více o Chlupaté knedlíky s houbami
Do křupava osmahnout plátky slaniny, osmažené vyjmout. Na tuku prohřát fazole, trochu pomačkat vidličkou, sůl, pepř, zakápnout kečupem, promíchat a... více o Fazole na topinkách
Na trošce olivového oleje osmažime pokrájený česnek a po chvilce zalijeme vývarem z kostky. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata z plechovky a... více o Španělská česnečka
Předem namočené fazole uvařit doměkka. Cibuli oloupat, nakrájet na kolečka (ne moc tenká, cca 3-4 mm). Cibuli usmažit na oleji, vmíchat papriku, pepř,... více o Fazole pečené s cibulí
Asi 1 cm silný plátek cihly dáme do většího mikrotenového sáčku, zavážeme a dáme do horké vody - můžeme i povařit. Až sýr změkne, přímo v sáčku... více o Sýrové závitky nebo dort
Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat těsto je dost mastné),... více o Tvarohové těsto na slano i sladko
Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme strouhanou čokoládu, strouhanku a mouku s práškem do pečiva. Nakonec z bílků sníh. Rozetřeme na vymazaný (nebo... více o Banánové čokoládové řezy
Na vál dát mouku, strouhat tuk a kvásek, zpracovat těsto a hned dělat. Nenechává se kynout. Plní se mákem, povidly, tvarohem, ořechovou nádivkou,... více o Dobré koláčky
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky... více o Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme. Přidáme vývar, ocet a bobkový... více o Zapečená polévka z červené řepy
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody. Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku... více o Drožďová polévka III.
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily... více o Staročeská pochoutka v římském hrnci
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme, potřeme hořčicí a kečupem. Dáme na dno římské hrnce (ten jsme namočili 15-20 min. ve studené vodě), přiklopíme... více o Kotlety v římském hrnci
Vše smícháme v misce, důkladně propracujeme rukou a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Můžeme tvořit tradiční linecká kolečka, ale i bábovičky.... více o Linecké těsto - makrobiotické
Vše smícháme v misce, propracujeme rukou a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Těsto rozdělíme na malé kousky a z nich na prkénku tvoříme rohlíčky.... více o Makrobiotické kokosové rohlíčky
Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění... více o Makrobiotický borůvkový koláč
Jáhly vypereme, osolíme a vařímecca 30 minut. Hned po uvaření je po troškách rozmixujeme s dezertem nebo s amasaké. Přidáme rozinky, citronovou kůru... více o Bábovka z jáhel
Zpracovat těsto, do těsta přidat nastrouhanou cibuli a kmín. Udělat 8 bochánků, rozválet na kruh, ten nakrájet na osm dílů, do každého dílu dát plátky... více o Rohlíčky plněné uzeninou
Kapra bez kůže (stačí odřez), důkladně očistím od tuku semeleme na masovém strojku i s kostmi (ty se zachytí na šneku). Ve hmotě nezůstanou!!! Vše, co... více o Tatarák z kapra
Aby byla pohanková "kaše" sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek,... více o Pohanková kaše II.
Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky. Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami ... více o Kyselé zelí trochu jinak
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli... více o Kuře v římském hrnci pečené na bramborách