Špenátová roláda II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jojinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g špenát
    • 3
      ks žloutek
    • sníh z bílku Ze 3 bílků
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks cibule Větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 250
      g žampiony
    • 40
      g máslo
    • sladká smetana 0,25 l
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
2
**Náplň:** zpěníme cibuli, usmažíme vejce. Osolíme opepříme.
3
**Omáčka:** nakrájené žampiony osmahneme na másle, přidáme mouku, sůl a pepř a sladkou smetanu. Necháme přejít varem. Ochutíme octem a cukrem. Podáváme s vařeným bramborem.
4
Roládu krájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Je to velice chutné a vynikající jídlo, i když příprava vypadá dost složitě, není tomu tak.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 02:09

    Hm, špenátové bábovičky ... možná místo hladké mouky krapet krupice ... daly by se kombinovat různě, aby tam nemuselo být tolik vajec, když jich jeden tolik najednou nemůže ...

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    7. 12. 2006 18:19

    souhlasím protlak je moc řídký a nevýrazný,celkově raději používám listy

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2006 18:15

    já osobně bych to udělal z mraženého porcovaného.určitě ne z protlaku..

  • Lucie
    Lucie |

    7. 12. 2006 15:49

    Jen prosím o upřesnění - španát je protlak či čerstvý?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    7. 12. 2006 11:57

    Hanko, Vy mi děláte chutě:-))) Už si to tisknu...

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    7. 12. 2006 09:26

    tak toto ano:o)))!!!!!!!!!!!!!!!

Abecední seznam: