• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Makovo-tvarohový točeňák
    Napište svůj komentář k receptu

    Makovo-tvarohový točeňák

    autor: haluška50
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Makovo-tvarohový točeňák
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 1
        kostka droždí
      • 250
        ml mléko
      • 125
        g máslo
      • 50
        g cukr
      • 1
        vanilkový cukr
      • sůl
      • 1
        lžička skořice
      • citronová kůra Z 1 citronu
    • Maková náplň
      • 175
        ml mléko
      • 250
        g mák mletý
      • 50
        g cukr
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        ks bílek Vyšlehaný
      • hnědý rum Dle chuti
    • Tvarohová náplň
      • 250
        g tvaroh
      • 1
        kelímek bílý jogurt
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 30
        g cukr
      • 1
        ks vanilkový pudink
      • 1
        ks vejce

    Postup přípravy receptu

    1
    Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a kůru z citronu. Zpracujeme těsto, které necháme v teple kynout neméně 30 minut.
    2
    Svaříme mléko s cukrem, přidáme mák, rum a povaříme. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný bílek a odstavíme.
    3
    Tvaroh utřeme s jogurtem, cukry, pudinkem a vejcem.
    4
    Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu. Posypeme kokosem, pomažeme máslem a pečeme zvolna 55 minut.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Makovo-citronové muffinky s pohankovou moukou

    Makovo-citronové muffinky s…

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

    Tvarohový závin

    Tvarohový závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 12. 2006 12:49

      Díky moc !! Už jsem pochopila ! Taky se mi to líbí, určitě vyzkouším.

    • marketa englicka
      marketa englicka | 6. 12. 2006 10:15

      do dortové formy posadíme stočený pruh na který okolostáčíme střídavě makové a tvarohové pruhy dokud nezaplníme formu....

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 10:12

      Takhle nějak se skládá tzv. Brněnský dort. Tam se pruhy upečeného těsta pomažou krémem a od prostředka se postupně stáčejí a nastavují ke krajům formy, jako velký šnek. Na řezu jsou potom vrstvy svislé. Tento recept se mi moc líbí, že se to upeče naráz. Už si ho tisknu:-))

    • Jana z VM
      Jana z VM | 6. 12. 2006 09:53

      Prosím o podrobnější popis "obtáčení" těstem - nepochopila jsem to - do jaké form, Dortové? A když posadíme doprostřed stočený pruh, tak co to znamená, že střídavě obtáčímě ??? Co obtáčíme a jak ?? Díky za vysvětlení.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Celerový salát

    Celerový salát

    Bublanina s rybízem

    Bublanina s rybízem

    Slaná roláda jako dort

    Slaná roláda jako dort

    Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

    Čínské masové placičky alá Zita…

    Višňové řezy II

    Višňové řezy II

    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

    Burger s fat cat omáčkou

    Burger s fat cat omáčkou

    Máslové řízky - sváteční

    Máslové řízky - sváteční

    Buřty na pivě

    Buřty na pivě

    Doporučujeme

    120 minut
    Banoffee pie

    Banoffee pie

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    31
    Falešná „škvarková" pomazánka
    Falešná „škvarková"…
    26
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    22
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    20
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z jižních Čech
    Kočičí svatba: Uvařte si staročeskou dobrotu z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 15.1.2021

    Deník Aha! 15.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Malé černé, třpytivé i vánoční koktejlky: Jak se slavnostně obléct na Štědrý den?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    Jak prát bílé ručníky a povlečení, aby zůstaly bílé

    • Recepty.cz
    • Makovo-tvarohový točeňák
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí