Sultánky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Chléb nakrájíme na malé kostky a zalijeme horkým mlékem rozmíchaným s cukrem. Když chléb vsákne všechno... více o Dort chudých
Všechny ingredience důkladně promícháme, těsto vlijeme na vymazaný plech a upečeme (při střední teplotě). Necháme vychladnout Vrch koláče potřeme... více o Koláč chalupář
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem. Uložíme na něj plátky šunky, posypeme nahrubo nastrouhaným rokfórem,... více o Krůtí roláda s ořechovou náplní
Salát natrháme, přidáme rajčata rozkrojená na půlky, papriky na nudličky a okurku na kostičky. Osolíme, opepříme a promícháme. Dáme na talíř a... více o Salát na zimní večer
Do vychladlého rozpuštěného tuku přidáme moučkový cukr, sušené mléko a nastrouhané sušenky. Uděláme těsto, z kterého tvoříme kuličky, uvnitř s mandlí... více o Raffaelo ze sušenek Vlnky
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme o vál, aby utekl vzduch - říká... více o Perníkové figurky na stromeček
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme játra nakrájená na menší kousky, 1 lžíci gulášového koření. Podlejeme vodou, dáme masox a 10 minut dusíme.... více o Drůbeží jatýrka se smetanou
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky... více o Vídeňské roštěnky
Dáme vše do šlehače: mouka, cukr moučka, skořice, vejce, nakrájené změklé máslo. Těsto se zpracuje velmi rychle, pak se ještě prohněte ručně na vále,... více o Skořicové cukroví
Mléko ohřejeme, přidáme olej, po vychladnutí med a rozškvrdlaná vejce. Odděleně v druhé míse smíchej mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do perníku,... více o Jemný litý perník
Dáme vařit vodu na těstoviny - na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde do varu, přisyspeme těstoviny a sojovou šunku ... více o Zapečené sojové šunkofleky
Z mouky soli a vody uhněteme vláčné těsto. Necháme nějakou dobu uležet a pak těsto rozdělíme na kousky asi 4 cm velké. Na namaštěném stole vyválíme... více o Pharaty - smažené chlebové placky
Smícháme mouku, jedlou sodu a skořici. Přidáme cukr, olej, jogurt a strouhanou mrkev a vypracujeme řidší těsto. Nalijeme těsto do dvou vymoučněných... více o Mrkvový dort II.
Vše "zhňácáme", necháme hodinu odležet a pak strojkem děláme na suchý plech tvary. Pokud nemáme strojek, jde to i lisem na česnek.. Necháme v chladu... více o Skvělé kakaové věnečky
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, přihodíme na... více o Slaná roláda z listového těsta
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a pražíme za stálého míchání asi 40 minut dokud nezhnědne. Sundáme z ohně, přidáme pražené ořechy nebo mandle,... více o Laddu
Uhněteme těsto a necháme ho několik hodin uležet (může být i přes noc). Poté ho rozválíme na rohlíčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5-10... více o Rohlíčky
Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá .(Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny, větší množství pak může trvat i hodinu).... více o Halva
Stejný postup jako při výrobě Baileys jen bez rumu s přidáním neslazeného mléka. Salko a neslazené mléko v plechovce vaříme 45 minut, necháme... více o Baileys bez alkoholu
Bílek s cukrem vymícháme v míse vařečkou do husté pěny, přidáme ořechy a rukou vymísíme těsto. Zabalíme do fólie, aby neosychalo a po částech... více o Ořechové trojlístky
Mléko, cukr, máslo, mouku, vanilkový cukr smícháme a povaříme. Přidáme buráky a kandované ovoce nakrájené na nudličky. Výsledkem je hustší kaše.... více o Marokánky Renata
Máslo rozpustíme, přidáme cukr, krupičku a rum. Hmotu promícháme a necháme vystydnout. Tvoříme kuličky, které máčíme v čokoládové polevě a obalujeme v... více o Kuličky z dětské krupičky
Játra nakrájíme na nudličky, orestujeme, uděláme šťávu z kečupu, přidáme kápie a žampiony, mírně povaříme, dochutíme. Příloha rýže.... více o Loupežnická játra
Roštěnku nakrájíme na nudličky, orestujeme, přidáme játra, kápie, žampiony nakrájené, pak přidáme kečup, chilli koření a vývar nebo vodu, podle... více o Pikantní směs
Rybíz rozmačkáme a zalijeme červeným vínem, necháme 24 hodin uležet v chladničce. Vše povaříme, pak necháme vychladnout a přecedíme. Pak vše znovu... více o Casis
Grepovou kůru nakrajíme na velmi malé kousky a vaříme ve vodě a cukru 7x. Tak uděláme z kůry želé a zbavíme hořkosti. Máslo mírně rozpuštěné, moučkový... více o Kletskop
Na pánvi opražíme ovesné vločky - poté přidáme všechen cukr a stále mícháme, až zkaramelizuje. Směs přendáme do jiné nádoby, kde ji necháme... více o Jednoduché ovesné cukroví
Brambory ve slupce omyjeme kartáčkem a rozkrojíme podélně na půl, rozříznutou plochou pokládáme na sádlem lehce vymaštěný plech, jednu půlku vedle... více o Půlky s česnekem
V misce vypracujeme ze všech přísad hladké těsto. Rozdělíme na několik částí a každou jinak ochutíme, do jedné přidáme strouhanou čokoládu nebo kakao,... více o Kokosové kuličky II.
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také... více o Domácí bramborový švýcarský salát
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky lehce osolíme a ušleháme s polovinou cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem a horkou vodou. Smícháme dohromady... více o Ořechový dort s karamelovým krémem
Metličkou trochu prošleháme cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a tekutý med. Mouku prosijeme, přidáme koření a jedlou sodu, promícháme, přidáme tekutou... více o Opavské perníčky
Řízky naklepejte, po obvodu je místy nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte a opepřete je. V pánvi rozehřejte tuk a maso z obou stran prudce... více o Malé překvapení
Mouku, sůl, zaděláme mlékem se žloutky, vypracujeme těsto, přidáme nakrájené rohlíky a nakonec vmícháme sníh z bílků. Hrnky vymažeme máslem - vysypeme... více o Jemný knedlík v hrnku
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku... více o Hovězí "hospodský" guláš
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky (1,5x1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme. Poté přidáme obsah ... více o Špagety Ragutáty
Nad parou ušleháme bílky s cukrem jako na pusinky. Nachystáme si ořechy, které smícháme pomleté a nasekané dohromady, nejlépe do nižší misky. Hotový,... více o Sněhové rohlíčky
Ušleháme nad párou, ze šesti bílků a mletého cukru hustý sníh, který necháme vychladnout a pak přidáme ořechy, hrubou mouku a piškoty, které rozdrtíme... více o Sněhové rohlíčky s krémem
Máslo, ledové kaštany a karamelky rozpustíme ve vodní lázni, až je vše rozpuštěné, odděláme z vodní lázně a nasypeme celý sáček rýžových burisonů a... více o Burisonové řezy - nepečené
Sušenky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. To pak vkládáme do vymazaných formiček na pracny a pečeme na 180... více o Tatranské pracny - bezlepkové
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do... více o Bavorská svíčková
Zaděláme klasické kynuté těsto, které necháme v teple kynout cca 60 minut. Tvaroh utřeme s cukry, smetanou a máslem, přidáme rozinky, citronovou kůru... více o Koláč z nebes
Z prvního těsta vyválíme placku na vymaštěný a vysypaný plech a dáme péci asi tak do 3/4 ne úplně do konce. Vyndáme z trouby a potřeme nějakým... více o Jednoduché řezy II.
Vyšleháme bílky s cukrem, vmícháme kokos rozetřeme na plech a pečeme mírně cca 40 minut. Poté krájíme na dlouhé hubené tyčinky, jejiž konce namáčíme v... více o Kokosové tyčinky II.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně přisypáváme cukr krystal, šleháme, dokud se úplně nerozpustí. Poté jemně vmícháme cukr moučka. Hmotu... více o Sněhové pečivo
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou... více o Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Do misky dáme nastrouhaný křen, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, pocukrujeme a nakonec promícháme ušlehanou smetanou. Výborný k šunce, k vařeným a... více o Smetanový křen
Oloupaná jablka nastrouháme, přilijeme k nim ocet a přidáme křen, cukr, trochu soli a lehce zamícháme. Hodí se k vařenému hovězímu, k ovaru a k rybám.... více o Jablečný křen III.
Brusinky dáme do misky, vše ostatní přimícháme. Podáváme k vařenému hovězímu masu, srnčímu, pečené koroptvi a bažantu.... více o Brusinkový křen
Do misky dáme smetanu, přidáme křen i ořechy, sůl, cukr a všechno lehce promícháme. Vhodný k vařeným a dušeným rybám.... více o Ořechový křen