Kuličky z dětské krupičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo rozpustíme, přidáme cukr, krupičku a rum. Hmotu promícháme a necháme vystydnout. Tvoříme kuličky, které máčíme v čokoládové polevě a obalujeme v kokosu. Necháme ztuhnout a trochu rozležet.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Krupice Máslo

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    21. 12. 2011 02:05

    8-) Kuličky jsou výborne ,jen je musím dělat z dvojite dávky. Pěkne vánoce :-))

  • Kateřina Morová
    Kateřina Morová |

    30. 11. 2008 21:58

    Dělala jsem kuličky již dnes a jsou velice výborné snad vydrží do vánoc nebo je spíš sníme!

  • Jana Medunová
    Jana Medunová |

    17. 12. 2006 22:55

    Tak mi to nedalo a udělala jsem je už dnes i když tím riskuju,že do vánoc nevydrží.Tvarovala jsem je úplně bez problému.Hmota sice vypadá sypká,ale normálně jsem rukou hnětla kuličky velikosti vlašského ořechu,než jsem rozehřála čokoládu ,trochu oschly a dobře držely pohromadě.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 12. 2006 17:39

    Šárko, zkuste moje Kuličky z krupičky, nebudete zklamaná ;-))

  • Šárka Golíková
    Šárka Golíková |

    15. 12. 2006 17:29

    Tak nevím, jestli se do těch kuliček pouštět?

  • Naďa
    Naďa |

    15. 12. 2006 16:36

    Pro Janu Med.-Rum jsem přidala,hmota mi ale moc nedrží,zato po požití cca 3 kuliček nemůžu sednout za volant!A co teď s tím? Uvěří mi policie,že jsem jenom jedla vánoční cukroví?

  • Jana Medunová
    Jana Medunová |

    15. 12. 2006 10:56

    Dělám je už přes dvacet let a nikdy jsem neměla problém s tvarováním.Pokud je hmota sušší,přidejte rum,jsou pak lepší.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    15. 12. 2006 10:17

    Tak jsem se včera ptala tchyně, jak to dělá a ona má prý trošku jinší postup:másla rozpustí jen 5 dkg, přidá krupičku, za stálého míchání osmaží lehce do růžova a dá vychladit asi tak na pokojovou teplotu. Potom přidá 10 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 5 dkg kokosu a asi 4 štamprle rumu. Zpracuje, vytvaruje (v jejím případě válečky) mezi mikroteny, dá na chvíli do chladu ztuhnout a potom polije čokol. polevou a obalí v kokosu. Dělá to tak už spoustu let, prý je to docela pracné, ale jak jsem psala, má je moc rád můj manžel a co by pro svého miláčka neudělala, že?:-))

  • Katka
    Katka |

    14. 12. 2006 22:12

    Dnes jsem vyzkoušela,hmota se nespojila byla sypká jako drobenka .Raději nezkoušejte.Jsou lepší recepty a dobřejší.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2006 12:05

    Zkoušela jsem, ale po vystydnutí hmota ztvrdla a rozhodně se nedala tvarovat. Chuťově dobré, ale nepoužitelné.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    11. 12. 2006 19:19

    Tak přesně jak píše Pavlína, to dělá moje tchyně, akorát z hmoty udělá válečky a ty pak po obalení v čokoládě a kokosu a zatuhnutí krájí jako salám. Je to nejoblíbenější cukroví mého manžela. Vždycky říká, že nemusí být nic jiného, ale hlavně hodně krupičkových:-))

  • Pavlína
    Pavlína |

    11. 12. 2006 15:21

    Tyto kuličky dělám, jsou moc dobré. Není třeba nic namáčet do mléka. Krupičku na másle chvíli míchám a teprve pak přidám cukr a rum a ještě nějakou dobu míchám na plotýnce. krupička se jakoby osmahne a propaří, nebo jak to nazvat. A i kdyby zůstala napůl syrová, není to jedno? Vločky ovesné nebo pšeničné taky jíme jako müsli v syrovém stavu a nikomu to nevadí.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    11. 12. 2006 10:14

    Ta krupička zůstane vlastně syrová, neměla by se nějak povařit nebo namočit do mléka??

Poslední navštívené:

Abecední seznam: