Opavské perníčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka + na vyválení těsta
    • 90
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce med
    • 30
      g hera nebo jiný tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1,5
      lžička perníkové koření Vitana nebo jiné
    • 100
      g marmeláda rybízová
    • 2
      lžíce voda oslazená - na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Metličkou trochu prošleháme cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a tekutý med. Mouku prosijeme, přidáme koření a jedlou sodu, promícháme, přidáme tekutou směs. Vařečkou smícháme a později rukama zpracujeme těsto, dáme na trochu pomoučený vál, z těsta uděláme tvar cihly a dáme do druhého dne do chladničky.
2
Druhý den rozdělíme na 2-3 díly, rozválíme na mírně pomoučeném vále, nebo mezi mikroténem do obdélníkového tvaru, mírně potřeme marmeládou, svineme do roládky a dáme na plech vyložený papírem na pečení, nebo plech vymažeme tukem. Roládky potřeme oslazenou vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, po 20 minutách hlídáme a před dopečením ještě jednou potřeme oslazenou vodou. Pečením nabudou na objemu. Po vychlazení nakrájíme na 1-1 1/2 cm plátky.
3
Tyto perníčky jsou ihned měkké a díky marmeládě vláčné. Tento recept je vhodný na celoroční pečení.

Komentáře k receptu

  • Renča
    Renča |

    16. 12. 2012 10:53

    Nevidím tam mouku, která by se přidala do těsta, ale v postupu je uvedena, kolik té mouky tam patří, šlo by to opravit?