Jemný litý perník

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko teplé
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      lžíce med
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst ořechy sekané
    • 1
      hrst rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      špetka sůl
    • jedlá soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko ohřejeme, přidáme olej, po vychladnutí med a rozškvrdlaná vejce. Odděleně v druhé míse smíchej mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do perníku, sůl, soda. Nakonec se vše smíchá v řídší těsto, přidají se ořechy a rozinky. Peče se na pečícím papíře v pekáči, v předehřáté troubě 150-160 °C 40-50 minut, záleží na troubě, jak vám peče.
2
Je možná ještě obměna, kterou děláme my a to: místo cukru nahrazujeme jenom medem, ale pozor na množství, ať není buchta moc sladká.

Komentáře k receptu

  • Sonia
    Sonia |

    15. 2. 2014 18:01

    Tak tohle se opravdu nedá, těsto je moc řídké, takže nedoporučuji....Zbytečně vyhozený půlitr mléka :-( :-( :-( :-S