• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jemný litý perník
    Napište svůj komentář k receptu

    Jemný litý perník

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jemný litý perník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        ml mléko teplé
      • 10
        lžíce rostlinný olej
      • 5
        lžíce med
      • 2
        ks vejce
      • 1
        hrst ořechy sekané
      • 1
        hrst rozinky
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 200
        g cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        balíček prášek do perníku
      • 1
        špetka sůl
      • jedlá soda

    Postup přípravy receptu

    1
    Mléko ohřejeme, přidáme olej, po vychladnutí med a rozškvrdlaná vejce. Odděleně v druhé míse smíchej mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do perníku, sůl, soda. Nakonec se vše smíchá v řídší těsto, přidají se ořechy a rozinky. Peče se na pečícím papíře v pekáči, v předehřáté troubě 150-160 °C 40-50 minut, záleží na troubě, jak vám peče.
    2
    Je možná ještě obměna, kterou děláme my a to: místo cukru nahrazujeme jenom medem, ale pozor na množství, ať není buchta moc sladká.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jemný ovocný dezert

    Jemný ovocný dezert

    Grahamový jemný chléb

    Grahamový jemný chléb

    Jemný tvarohový krémovník

    Jemný tvarohový krémovník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sonia
      Sonia | 15. 2. 2014 18:01

      Tak tohle se opravdu nedá, těsto je moc řídké, takže nedoporučuji....Zbytečně vyhozený půlitr mléka :-( :-( :-( :-S

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Med Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Celozrnné sušenky

    Celozrnné sušenky

    Marlenka na můj způsob

    Marlenka na můj způsob

    Kuřecí noky do polévky

    Kuřecí noky do polévky

    Kuřecí kari s rýží

    Kuřecí kari s rýží

    Tvarohový koláč s třešněmi II.

    Tvarohový koláč s třešněmi II.

    Chléb

    Chléb

    Harlekýn

    Harlekýn

    Přírodní maso se žampionovým přelivem

    Přírodní maso se žampionovým přelivem

    Sušenky brownies

    Sušenky brownies

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    176
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    33
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Velikonoční medové řezy
    Velikonoční medové řezy
    22
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    20
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Čepice, klobouky, barety, čelenky, kapitánky: Vybírejte z 50 kousků!

    Čepice, klobouky, barety, čelenky, kapitánky: Vybírejte z 50 kousků!

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Jemný litý perník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí