Sněhové pečivo

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek z velkých vajec
    • 70
      g cukr krystal
    • 120
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně přisypáváme cukr krystal, šleháme, dokud se úplně nerozpustí. Poté jemně vmícháme cukr moučka. Hmotu naplníme do cukrářského pytlíku a na plech stříkáme různé tvary. Sušíme v troubě cca 90 minut. Zdobíme dle fantazie.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • fousek
    fousek |

    14. 12. 2015 17:29

    Je to moc slladke =-O =-O =-O

  • Janča
    Janča |

    11. 4. 2014 16:17

    Suší se při teplotách 50 až 70°C. 110°C je už pečení :-)

  • kristulka :D
    kristulka :D |

    15. 11. 2012 11:10

    jaj .. super pečivo :D

  • danca
    danca |

    10. 11. 2012 13:53

    je to výborný recept-klobouk dolů 8-) 8-) :-) :-P

  • Kace123
    Kace123 |

    10. 12. 2011 12:57

    Vše šlo jako po másle, jen ta doba pečení :-), já sušila opravdu na 100 stupňů 90 minut, jak je zde uvedeno.

  • belledame1
    belledame1 |

    7. 12. 2011 14:45

    dnes jsem dělala pusinky podle tohoto receptu a super, je to poprvé co se mi pusinky neroztekly, ale nádherně drží tvar. :-D Jsem nadšená. Jen jsem sušila místo 90 jen 35 min. Doporučuji všem :-)

  • kiki
    kiki |

    20. 10. 2011 19:50

    je to hrozny recept vznikne stoho uplna sračka :-( :-( :-( :-(

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    26. 12. 2009 19:37

    Nejsem moc velký znalec, ale letos jsem s úspěchem dělala pusinky a to opakovaně a sušila při 100 stupních 30 minut, trouba normální, ne horkovzduch.Byly tak akorát.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 12. 2009 01:58

    Těsto bylo moc pěkné, dobře se s ním pracovalo. Nastříkané tvary se trochu "nafoukly" a vypadají celkem dobře. Jediné, co mi nesedlo, byla doba pečení. Pekla jsem (spíše sušila) při cca 110°C a kousky byly hotové po 40 minutách. Může mi autorka (nebo někdo jiný, zkušený v tomto druhu cukroví - já ho letos dělala poprvé) říci, při jaké teplotě a jak dlouho sněhové sukroví pečete? Jinak já jsem hmotu obarvila na různé barvy a jinak ho nehodlám zdobit. Ale šlo by třeba pocákat čokoládou.....