Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně... více o Výborné šunkofleky
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z... více o Ondrův Katův šleh
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní... více o Brownies bombardino muffins
Vše důkladně zpracuji do těsta. Já vše připravuji v mixéru, takže mi vznikne hotová směs, z které krásně uválím knedlíčky a přidám do jakéhokoliv... více o Knedlíčky ze strouhanky
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,... více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, rum, vlažné máslo, mouku s kypřidlem, citronovou kůru a dobře promícháme. Pak vmícháme... více o Jablečný chlebíček s čokoládou a rumem
Začneme tím, že si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Já vysypávám kokosem. :) Vymazanou formu vyskládáme sušenkami. Nyní si připravíme náplň.... více o Nepečený jahodový dort
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný... více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Rybí filety omyjeme, pokrájíme na porce, dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme cca hodinu odležet, pak je vyjmeme, osušíme, osolíme a obalíme v... více o Filety na víně a cibuli
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina
Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme... více o Dýňové pyré s bramborem
V menší misce smícháme všechny suroviny na drobenku. V míse smícháme pyré s cukrem a skořicí. Přidáme vejce a prosejeme mouku s kypřícím práškem. Vše... více o Buchta z jablečného pyré
Žloutky a cukr našlehat, přidat kakao, mouku, prášek do pečiva, lehce vmíchat sníh z bílků. Na plech dáme pečíčí papír, péct 10-15 minut na 150-200... více o Sloní slza od Haničky Brychů
V osolené vodě uvaříme tagliatelle. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo, olivový olej, přidáme česnek nakrájený nadrobno. Když se máslo roztopí a... více o Tagliatelle se špenátem, mascarpone a parmezánem
Žlouky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme máslo, mléko, čokoládu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pak vmícháme zlehka sníh z bílků ušlehaný se... více o Banánovo-čokoládový vláčný koláč
1) Na pánev dejte olivový olej a rozehřejte. 2) Přidejte kari pastu a opečte asi minutu. 3) Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky a opečte. 4)... více o Thajské kuře s rýží Basmati
1) Rozpálíme olej v hrnci a orestujeme pórek. 2) Dále přidáme strouhanou mrkev a poté žlutou papriku nakrájenou na kousky. 3) Přidáme červenou čočku a... více o Čočka by Alena Honnerová
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde. A hrníček si vybírejte největší... více o Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Na pánvi rozpustíme tuk a lehce opražíme vločky. Přidáme cukr. Po vychladnutí přidáme mouku, prášek do pečiva, vejce, špetku soli. Vmícháme ovoce. Na... více o Müsli hromádky
Jablka oloupeme a nastrouháme. V misce smícháme se skořicí a cukrem. Podle hustoty přidáme půl na půl polohrubou a hladkou mouku. Přidáme kypřící... více o Jablečné placičky (pečené)
Rychlý a výborný dresing, dá se všelijak obměňovat, přidat různá semínka, hodí se k masu a salátům.... více o Jogurtová univerzální zálivka
Rýže: Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna. Zeleninová pánev: Nejdříve pořádně... více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena
Troubu předehřeji na 160°C a olejem a hrubou mouku vysypu nádobu, v které budu chleba péct. V míse smíchám mouku, cukr, skořici, perníkové koření,... více o Bubba chleba
1) Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Poté vmíchejte sníh z bílků a krupicového cukru, mouku a kakao. Z těsta upečte při 180°C korpus. 2) Uvařte... více o Kávová roláda II.
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl... více o Panenka se šalotkou
V hrnci si rozehřeji máslo a zpěním cibulku. Nakrájím si dýni na malé kostičky. Dělám z dýně Hokaido, ta se nemusí ani loupat. Odstraním semínka. Na... více o Dýňová polévka podle Anet
Brambory si napůl uvaříme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vkládáme do zapékací formy, brambory osolíme a opepříme, na to poklademe vidličkou... více o Zapékané brambory s vepřovkou
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a... více o Bylinkový chléb (DUKAN)
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální. Poté... více o Vegetariánská rýže
Tvaroh utřeme v misce s máslem a sodou. Poté necháme 10 minut odležet. Nakonec vmícháme ingredience dle chuti - šunku, bylinky, kapii, žampiony atd. a... více o Domácí tavený sýr - desetiminutová bomba
Na másle opražím krupici dozlatova, na opraženou krupici najemno nastrouhám mrkev a ještě dopražím, až mrkev pustí barvu (někdy kousek mrkve nakrouhám... více o Mrkvičková polévka III.
Pokud máte rádi med a nejen tradiční včelí, tak nabízím jednoduchý recept na výborný med z podmáslí. Tento jednoduchý a dobrý recept znám od své... více o Med z podmáslí
Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko. Suroviny smíchejte na vále dohromady, nejlépe rukama řádně prohněteme. Dále přibarvujeme... více o Marcipán od cukrářky
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...). Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou... více o Drožďová pomazánka s pepřem
Rozetřeme tvaroh, přidáme 4 žloutky, rozdělané kvasnice a 4 lžíce vlažné sladké smetany. Vypracujeme s moukou, trošku osolíme a děláme koblihy ... více o Tvarohové koblihy IV.
Utřeme máslo a přidáme moučkový cukr, trochu skořice, mletý hřebíček, citronovou kůru, nastrouhané mandle, jedno vejce. To vše umícháme a přidáme... více o Marcipánky
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,... více o Vepřová kýta naložená
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V misce si připravíme worchester, sůl a pepř a smícháme s masem. Na pánev nalijeme kapku oleje (jen aby zakryla... více o Kuřecí nudličky v pepřové omáčce
Menší část anglické a špeku nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, znovu restujeme a nakonec část porku,... více o Cuketa na slanině se žampiony a sýrovou omáčkou
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná. 1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které... více o Domácí hambáč
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a protlačíme sítkem na brambory do misky. Červenou řepu okrájíme a uvaříme do měkka. Po uvaření protlačíme sítkem... více o Vynikající bramborový salát s červenou řepou
Bedly očistíme, zbavíme nožiček a tvrdého hrbolku na vrchní části, klobouky rozpůlíme a rozložíme na pracovní plochu lupeny nahoru. Do lupenů vsypeme... více o Bedly na kmíně
Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a... více o Jemná vajíčková pomazánka
Konzervu lančmítu otevřeme po obou koncích, obsah vytlačíme a nakrájíme na hranolky. Osmažíme do červena na tuku z konzervy, vmícháme mletou papriku,... více o Rychlý „guláš“ z lančmítu
1. Smíchat vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva a ručně vmíchat jablka. 2. Nalít těsto na plech a vložit do rozehřáté trouby (160°C). 3. Péct těsto... více o Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Lahůdkovou cibulku si omyjeme a nakrájíme (kořínky cibule a zelenou nať už nekrájíme, ale vyhodíme) a dáme osmažit spolu s hrstí nasekaných žampiónů.... více o Falešné Burrito
Těsto: vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného plechu,... více o Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Těsto: do mísy si dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, rum, moučkový cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme asi 100 ml mléka,... více o Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,... více o Řízky v zeleninové omáčce