Krůtí bochánky s okurkovou salsou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zuzka0011

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - krůtí
    • 100
      g strouhanka
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 30
      ml citronová šťáva
    • bazalka
    • máta
    • 15
      ml sojová omáčka
    • 2
      ks česnek nasekané stroužky
    • chilli
    • mořská sůl
    • pepř celý
  • na salsu
    • 300
      g okurka
    • 2
      snítka kopr
    • 1
      špetka jalapeňo paprička
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme folií a dáme odpočívat do lednice.
2
2. Připravíme salsu z nastrouhané okurky, ze které vymačkáme přebytečnou vodu, smícháme se zbytkem ingrediencí (kopr a papričku nakrájíme najemno) a uložíme do lednice.
3
3. Masové bochánky potřeme olivovým olejem, dáme na gril a pečeme podle velikosti 3-4 minuty z každé strany.
4
4. Jakmile jsou hotové, přendáme je na talíř a servírujeme s okurkovou salsou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.