Ruské zmrzlinky podle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: 6 kJ
autor: likaso

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks dortové oplatky můžou být černé i bílé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšlehejte smetanu, pak i sníh z bílků a nakonec rovněž samostatně žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků s cukrem postupně vmíchejte sníh z bílků i vyšlehanou smetanu.
2
Na dno nádoby dejte oplatky a na ně rozprostřete směs. Hotový výrobek dejte do mrazáku a asi po půl hodině hmotu promíchejte. Stejný postup zopakujte ještě dvakrát. Hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru.
3
Když už je hmota dostatečně zmrzlá, srovnejte povrch hmoty a naskládejte oplatky. Pak nechte zmrzlinu zamrazit do druhého dne.
4
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.