Kuskus se špenátem či mangoldem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: bararich8

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek kuskus
    • 250
      g listový špenát váženo za syrova
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce bílý jogurt
    • sůl
    • pepř mletý
    • řepkový olej
    • máslo
    • sýr
    • sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou, zcedíme a poté hodíme do pánve na rozpálený olej. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný nebo nakrájený česnek a popřípadě další koření podle chuti (já jsem dala trochu ostré Chakalaky). Přilejeme skleničku vody a asi 10 minut dusíme.
2
Mezitím si připravíme kuskus: Do hrnce si nasypeme hrnek kuskusu, osolíme, přidáme kousek másla. V konvici si uvaříme vodu a kuskus zalijeme (trochu víc než 1 hrnek vody), promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát. Za cca 5-7 minut by měl vypít všechnu vodu a krásně změknout.
3
Když se nám špenát zdá dosti udušený, přidáme lžíci bílého jogurtu (může být dobré i se zakysanou smetanou či šlehačkou), dobře promícháme a chvilku počkáme, až se obsah pánve prohřeje. Nakonec vsypeme připravený kuskus, promícháme, necháme asi ještě 5 minut na pánvi prohřát a poté servírujeme. Měla jsem posypané eidamem i nivou a obojí bylo vynikající.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.