Mrkvový krém

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 750
      g mrkev
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      ks zázvor
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      plechovka cizrna
    • koriandr na dokončení
    • 4
      lžíce smetana 12%
    • 1
      ks batáty
    • 1
      lžička římský kmín mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji.
2
Přidejte prolisovaný česnek.
3
Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji, aby pustila vůni a barvu.
4
Přidejte i na kousky nakrájený batát, asi 2 cm nad zeleninu zalijte vývarem, přiveďte k varu, snižte teplotu a uvařte doměkka.
5
Po 10 minutách přidejte jemně nastrouhaný zázvor a papričku. Polévku rozmixujte na krém a dochuťte solí a pepřem. Polévku zjemněte smetanou.
6
Před podáváním přidejte cizrnu a koriandr.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.