Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se polévka částečně zahustí, přidáme smetanu a zvolna provaříme, případně dochutíme. Na másle opečeme plátky ředkviček, zvlášť plátky česneku (nepřipálit!). Podáváme v teplém talíři, kam vložíme orestované ředkvičky, česnek a rozpůlené vejce. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    3. 2. 2014 12:51

    Vyborna polevka, jedli jsme ji vsichni, od maleho po stareho. <:-)

  • Eva
    Eva |

    4. 8. 2013 22:22

    Ředkvičky jsem neměla tak jsem opekla na másle housky a česnek. Můžu doporučit, polévka je to výborná, děkuji za recept.