• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Mramorové maso
    Napište svůj komentář k receptu

    Mramorové maso

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Mramorové maso
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        kg vepřová kýta
      • 4
        vejce
      • 4
        lžíce hrubá mouka
      • 2
        ks nakládané kapie v oleji
      • 2
        ks nakládané okurky
      • 100
        g tvrdý sýr
      • 1
        dl mléko
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
    2
    Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
    3
    Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Mramorové sušenky

    Mramorové sušenky

    Pekingské maso

    Pekingské maso

    Proužkované maso

    Proužkované maso

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tereza T
      Tereza T | 2. 12. 2010 14:14

      Opraveno, díky.

    • recepty73
      recepty73 | 1. 12. 2010 17:31

      Tento recept jsem si kdysi opsal z ,,Blesk-recepty,, a v ingrediencích byly ještě 2 kapie a bylinky na ozdobu :-\ .Řekl bych,že kapie-už podle obrázku-chybí =-O

    • Milli1 | 22. 10. 2010 13:14

      Tento recept dělám už velmi dlouho a vždy sklidi úspěch, dělala jsem ho z vepřového a kuřecího masa, je prostě vynikající

    • Blanka Vr.
      Blanka Vr. | 21. 5. 2009 14:08

      Opravdu výborné a krásné, ani ta příprava není až tak dlouhá a složitá. Díky Terezce za recept a za rady, moc pomohly.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 14. 5. 2009 17:18

      Blanka stačí vymazať, alobal je zbytočný. Na tuk sa mäso neprichytí. Nechajte prechladnúť a potom vyklopte. Určite sa vám to podarí, držím palce :)))

    • Blanka Vr.
      Blanka Vr. | 14. 5. 2009 14:43

      Opravdu stačí formu vymazat? Jde dobře vyklopit, nebo mám raději vyložit alobalem? Předem díky za rady. Snad se mi podaří aspoň trošku jako na obrázku, paráda!

    • Tereza J.
      Tereza J. | 30. 12. 2008 13:18

      Lenka, mäso pečiem ri strednej teplote, teda asi pri 180 °C. Pečiem ajprv odkryté, potom ho zvyknem prikryť alobalom, podľa toho, ako sa pripeká vrch, záleží to od vašej rúry. Múka môže byť aj polohrubá, ale byť musí, aby tá náplň bola po upečení ozaj tuhá a dobre sa dala rezať.

    • Lenka P.
      Lenka P. | 30. 12. 2008 12:49

      Prosím o radu, líbí se mi tento recept, na kolik stupňů maso pečete?? Přikrýváte ho? Musí tam být ta hrubá mouka??

    • Anonym
      Anonym | 2. 1. 2008 11:14

      ,,urobené " na SILVESTRA.Bylo ozdobou stolu.Vynikající chuťový zážitek.A velice rychlý a jednoduchý recept.Nahradí klidně roládu,bez rizika prasknutí či vytečení náplně.A je mnohem šťavňatější,vše zůstane uvnitř a ne na pekáči.Fakt super!!!Jasná 1 ***.Terezko díky ! PS

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 12. 2007 18:45

      Milenka, to aby neuletelo ščastie :)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 21. 12. 2007 06:58

      toto maso som robila na velku rodinnu oslavu, podavali sme to ako narez na studenych misach. neda sa mu skutocne nic vycitat, drzi tvar, chuti vynikajuco. Mne akurat vadilo, ze to maso bolo prilis biele, take chudorlave...je pravda ze som to robila z kuracieho. ale myslim, ze sa tomu da odpomoct, tym, ze z tej vonkajsej strany, to masko *ofarbim* paprikou a pod. Rozhodne budem opakovat , zvlast teraz na Vianoce a Silvestra...uz z bravcoveho masa, ako je priamo v recepte. U nas na Novy rok sa nemoze jest nic s kridlami .

    • Lída*
      Lída* | 15. 10. 2007 09:16

      Mramorové maso se stalo ozdobou všech oslav a je nejdřív pryč. Dávám 1 a doporučuji všem. Tímto zdravím Terezku !!!!

    • eva
      eva | 14. 10. 2007 19:35

      Tento recept je opravdu vyborny.Chutnal vsem.Davam za jedna

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 1. 8. 2007 22:30

      Maryso, o pomoc požádejte Kuchařku on-line. Určitě Vám pomůže. Recept měl úspěch již před 25 lety na zásnubách, tak hodnotím 1.

    • marysa
      marysa | 1. 8. 2007 20:59

      Nevím, proč tuhle dobrotu ještě nikdo neohodnotil! Masíčko je měkounké a šťavnaté-úplně "teče"! Ráda bych dala 1*, ale zaregistrovala jsem se někdy před půl rokem, pak jsem se chvíli na net nedostala a uživatel a jméno se mi vykouřilo z hlavy. Je nějaká pomoc?

    • Tereza J.
      Tereza J. | 1. 8. 2007 16:25

      Jitka, robila som už aj z morčacích prsíčok a bolo to dobré tiež, ono na mäse nezáleží, dá sa nahradiťť:)))

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 1. 8. 2007 08:43

      Též tento recept vařím leta, jen nevím, kde jsem k němu přišla. Pro obměnu někdy dávám místo vepřového kuřecí prsa, vyzkoušejte.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 30. 7. 2007 16:38

      Terezko, určitě se po nich podívám. Děkuji.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 30. 7. 2007 08:14

      Danka, recepty zo Života vychádzajú v tlači v knihách. Vyšlo už 15 kníh. Tie staršie sú už lacnejšie, možno by ste mali záujem si ich kúpiť, keď máte mamičku na Slovensku, určite k nej chodíte. Dokonca k tým starším dávajú aj zľavy.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 29. 7. 2007 22:56

      Terezko, recepty ze Žvota jsem do sešitu lepila i já, jenomže zůstaly u maminky na Slovensku. Vy mně ty recepty vždy připomenete. Vařím totiž hodně stejných jídel jak vy. Děkuji za připomenutí.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 29. 7. 2007 22:54

      Terezko, recepty ze Žvota jsem do sešitu lepila i já, jenomže zůstaly u maminky na Slovensku. Vy mně ty recepty vždy připomenete. Vařím totiž hodně stejných jídel jak vy. Děkuji za připomenutí.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 27. 7. 2007 19:04

      Danka, ten recept už mám ozaj tak dlho ako píšete. Poslala ho jedna pani do časopisu Život, ja som tie recepty vystrihovala a dala som si to zviazať. Mám 2 takéto knihy s jedlami a 2 so zákuskami. Som rada, že som vám pomohla:)))

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 26. 7. 2007 16:13

      Jéééé! Mramorové masíčko dělala má maminka na mé zásnuby. Bylo to již hodně dávno. Od té doby uběhlo 1/4 století. Vidím to jako dnes. Budoucí tchánovci byli z jídla přímo unešení. Terezko, na tento recept jsem si vzpomněla asi před měsícem. Za několik dnů jedu totiž na Slovensko a chtěla jsem maminku požádat o recept (vydolovat ho někde ve starých sešitech). No a dnes náhodou jsem našla tento recept uložený v podkategorii vepřové maso.. Milé kuchařinky, recept Vám doporučuji vyzkoušet. Můžete ho servírovat jako teplý-hlavní chod anebo masíčkem obložit studenou mísu. Na talířku vypadá pohádkově. Terezko, dávám 1.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 25. 11. 2005 07:25

      Chutí to po syre, myslím tá plnka a kyslé uhorky a kapia tomu dajú príchuť podobnú ako vajíčková tlačenka. Je to dobré a pekne to na reze vyzerá. Pritom to nie je drahé, vyhovie sa aj tým, čo musia mať mäso.

    • Žuža
      Žuža | 24. 11. 2005 18:20

      Mužeš napsát, ajk to chutná, neumím si tu chut představit?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Nakládané kapie Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Vejce Vepřová kýta
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zakryté hovězí plátky

    Zakryté hovězí plátky

    Zelňačka tety Vandy

    Zelňačka tety Vandy

    Švei-ču-žou

    Švei-ču-žou

    Šunkofleky-klouzáky

    Šunkofleky-klouzáky

    Česneková pomazánka - Ježek

    Česneková pomazánka - Ježek

    Celerová pomazánka s česnekem

    Celerová pomazánka s česnekem

    Bramborový bochánek (mazanec)

    Bramborový bochánek (mazanec)

    Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

    Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

    Domácí (plněné) rohlíky

    Domácí (plněné) rohlíky

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    58
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    35
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    28
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Pyšná princezna: Láska na place i zásahy komunistů. Jaké bylo natáčení?

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Mramorová bábovka ze šlehačky
    Mramorová bábovka ze šlehačky
    Mramorová čokoláda
    Mramorová čokoláda
    Mramorovaná vejce
    Mramorovaná vejce
    Mramorové sušenky
    Mramorové sušenky
    Mramorový dort s čokoládovou polevou
    Mramorový dort s čokoládovou polevou
    Mramorový korpus
    Mramorový korpus
    • Recepty.cz
    • Mramorové maso
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí