Mramorovaná vejce

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks vejce
    • 6
      ks černý čaj porcované sáčky
    • 1
      ks salát hlávka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Potom je vyjmeme, opatrně lžičkou poklepeme vejce ze všech stran, aby skořápka popraskala. Vložíme zpět do vody, přidáme sáček čaje a dovaříme dalších 7 minut. Po dovaření vejce oloupeme pod tekoucí studenou vodou. Uložíme je na talíř vyložený listy salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JANA RUBYOVÁ
    JANA RUBYOVÁ |

    8. 4. 2009 19:39

    TO JE VÝBORNÝ NÁPAD!JÁ JEDNOU BARVILA VEJCE VE ŠPENÁTU A ČERVANÉ ŘEPĚ.TAKY BYLY HEZKÉ.ALE V ČAJI JE LETOS TAKY ZKUSÍM.

  • Tereza -
    Tereza - |

    2. 5. 2007 15:00

    Až teraz som si všimla dotaz, ospravedlňujem sa. Jaruška, po 3 min varenia sú bielka už mierne stuhnuté a naklepať musíte jemne. Nič sa im nestane:)))

  • Jaruška
    Jaruška |

    8. 4. 2007 09:34

    A nerozpadají se pak ty vejce?? Když jsou celý nakřápnutý..

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 3. 2007 14:42

    Vajíčka kľudne zjedzte, ten čaj ich ofarbí, ale chuťove neovplyvní. Ide o to, že sú pekne mramorované, nie čiasto biele. Treba dávať pozor pri lúpaní, mramorovanie je na blane pod škrupinkou. Zostane síce aj na bielku, ale podstatne slabšie.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 3. 2007 11:14

    Tento recept znám jako "Čínská čajová vejce", mimo černého čaje se do vody ještě přidává sojová omáčka a tzv. koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, pepř a zázvor) vcelku nebo mleté. Chuť vajec je překvapivě pikantní.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    19. 3. 2007 12:14

    Je to moc pěkné, ale dá se to i jíst? Tedy: neovlivní nějak negativné ten čaj chuť vajec?

  • efina
    efina |

    19. 3. 2007 01:20

    jeda jednoduché a pekné :-)