Lasagne pro Davida

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 3 velké nebo 4 menší porce:
    • lasagne (Nejlépe ty co se už nemusí vařit)
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 100
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr
    • 100
      g cibule
    • 8
      stroužek česnek
    • 200
      g mrkev Nahrubo nastrouhaná
    • 100
      g celer Nahrubo nastrouhaný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • kečup - jemný Dle chuti (příp. konzervu rajčat)
    • 1
      kostka masox
    • olivový olej
    • oregáno
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do pánve také maso. Smažíme asi 10 minut. Ochutíme hořčicí, kečupem (příp. konzervovanými rajčaty), solí, pepřem, oregánem a na závěr rozdrobíme bujónovou (masoxovou kostku).
2
V případě, že jsme s chutí spokojení, ponecháme směs 10 min. dusit (můžeme přidat pár lžic vody). Připravíme zapékací mísku a začneme vrstvit - masovou směs, plátek či dva slaniny, trochu sýra a plát lasagní, důkladně upěchujeme a pokračujeme další vrstvou. Do misky se obvykle vejdou 3 vrstvy, končí se sýrem.
3
Dáme zapéct na 180 °C na 40 minut. Nejprve zakryté (např. alobalem), před koncem odkryjeme, aby vrchní vrstva zhnědla.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.