Klasická cmunda

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 80
      g mouka
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce sádlo na pánev

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.
2
Pak je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla a dobře promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla. Jakmile se rozehřeje (ale jen tak, aby se z něj nekouřilo), naberte těsto menší naběračkou a rozetřete ho na placku silnou asi půl centimetru.
4
Smažte při střední teplotě, aby se bramborák dobře propekl.
5
Jakmile spodní strana zezlátne, obraťte ho a smažte z druhé strany.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí pizzu

Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Majoránka Mléko Mouka Sádlo Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.