Guláš výtoňských lodníků

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      lžíce strouhaný křen
    • 600
      g hovězí maso bez kosti
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml pivo - černé
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou, přimícháme rajský protlak, kmín, zalijeme pivem a vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Maso vybereme a základ zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, dobře prošleháme a vaříme 30 minut.
2
Dochutíme utřeným česnekem, solí a rozemnutou majoránkou. Maso dáme zpět a ještě prohřejeme. Při podávání jednotlivé porce posypeme křenem, poklademe plátky vejce a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.