Celerová polévka z Bezděkova

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Skarpa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer středně velký
    • 1
      ks mrkev malá
    • 150
      g brambory
    • 1
      ks cibule malá
    • voda dle potřeby
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      špetka římský kmín mletý
    • 1
      hrst řeřicha na jemno nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmahneme cibulku do řůžova. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer a mrkev), zlehka orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a 10 minut vaříme. Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a necháme vařit 25 minut. Vyndáme bobkový list a rozmixujeme obsah hrnce, přidáme pepř, mletý římský kmín, necháme povařit popř. doředíme vodou. Před podáním přidáme na jemnou nasekanou řeřichu.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: