• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová

    Ivana Přikrylová

    Velikost obrázku musí být minimálně 300x300px

    Přidat fotografii

    Uložit
    Přidat do oblíbených

    Hodnocení

    Kuchtík
    Počet bodů: 34354
    OFFLINE

    Recepty kuchaře

    55 receptů:
    5 minut
    Palačinky

    Palačinky

    Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální... více o Palačinky

    Aspiková vaječná tlačenka

    Aspiková vaječná tlačenka

    Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme). Do toho přidáme všechny... více o Aspiková vaječná tlačenka

    Maková hrnková buchta

    Maková hrnková buchta

    Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný plech a pečeme 20 minut na 190 °C.... více o Maková hrnková buchta

    Plněné žampiony II.

    Plněné žampiony II.

    Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli orestujeme a pak přidáme... více o Plněné žampiony II.

    Americké hovězí

    Americké hovězí

    Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso... více o Americké hovězí

    Bretaňský fazolový salát

    Bretaňský fazolový salát

    Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem, hořčicí,... více o Bretaňský fazolový salát

    20 minut
    Skvělá marináda na maso

    Skvělá marináda na maso

    Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky. Potom už jen smažíme na... více o Skvělá marináda na maso

    Čokoládová poleva na dorty

    Čokoládová poleva na dorty

    Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit! Používáme na zdobení dortů atd.... více o Čokoládová poleva na dorty

    Fazolová polévka - rychlá

    Fazolová polévka - rychlá

    Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky propláchnutých červených fazolí. ... více o Fazolová polévka - rychlá

    15 minut
    Játrové knedlíčky mojí babičky

    Játrové knedlíčky mojí babičky

    Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko - můžeme dle potřeby přisypat strouhanku.... více o Játrové knedlíčky mojí babičky

    Batáty pečené v troubě

    Batáty pečené v troubě

    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při... více o Batáty pečené v troubě

    Ořechový dort mojí babičky

    Ořechový dort mojí babičky

    Celá vejce ušleháme spolu s cukrem. Do ušlehaného vmícháme zbytek přísad. Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 20 min. na 180 °C. Vychladlý... více o Ořechový dort mojí babičky

    Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

    Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

    Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a houby (hlívu ústřičnou, nebo hřiby, žampióny ap). Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme horkou... více o Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

    Avokádo zapečené se sýrem

    Avokádo zapečené se sýrem

    Avokádo podélně rozřízneme, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme, přidáme rozetřený... více o Avokádo zapečené se sýrem

    Srnčí maso na smetaně

    Srnčí maso na smetaně

    Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100 °C.... více o Vepřové maso ve vlastní šťávě

    Růžičková kapusta

    Růžičková kapusta

    Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené kapustičky a... více o Růžičková kapusta

    Fazolková polévka

    Fazolková polévka

    Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem. Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem rozmíchanou v... více o Fazolková polévka

    Kvasnicová polévka se zeleninou

    Kvasnicová polévka se zeleninou

    Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za stálého míchání vytvoříme smaženici,... více o Kvasnicová polévka se zeleninou

    Pečená zelenina - výborná

    Pečená zelenina - výborná

    Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, žampióny na půlky, dáme na plech, posolíme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a promícháme. Nahoru dáme olivy... více o Pečená zelenina - výborná

    Špekové knedlíky v alobalu

    Špekové knedlíky v alobalu

    Společně orestujeme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu. Připravíme si těstíčko (hustota jako na palačinky) z hrubé mouky, vajec a mléka. Do... více o Špekové knedlíky v alobalu

    Sýrová roláda  - jednoduchá

    Sýrová roláda - jednoduchá

    Na pečíci plech dáme alobal, který vymastíme. Na něj rozložíme 2 x 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou chvíli do trouby... více o Sýrová roláda - jednoduchá

    20 minut
    Labužnické kotlety s tvarůžky

    Labužnické kotlety s tvarůžky

    Kotlety naklepeme, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme a dáme stranou. Do pekáče dáme kolečka cibule, na to dáme opečené kotlety a zalijeme... více o Labužnické kotlety s tvarůžky

    Makrelová pomazánka

    Makrelová pomazánka

    Uzenou makrelu důkladně zbavíme kostí a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nastrouhaná 1-2 vejce uvařená natvrdo, jemně krájenou cibuli, kostku taveného... více o Makrelová pomazánka

    Chorvatská polévka (Zagorská)

    Chorvatská polévka (Zagorská)

    Na trošce oleje společně orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme brambory pokrájené na malé kostičky, poprášíme hladkou moukou,... více o Chorvatská polévka (Zagorská)

    Cuketa na smetaně II.

    Cuketa na smetaně II.

    Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme... více o Cuketa na smetaně II.

    Přesnídávka s ovocem a cuketou

    Přesnídávka s ovocem a cuketou

    Cuketu oloupeme, zbavíme měkké semenné části a teprve pak odvážíme potřebné množství. Ovoce (meruňky, broskve atd.) očistíme a zbavíme pecek. Cuketu a... více o Přesnídávka s ovocem a cuketou

    30 minut
    Karbanátky z nivy II.

    Karbanátky z nivy II.

    Sýr a kvasnice najemno nastrouháme a spojíme rozšlehanými vejci. Přidáme utřený česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této směsi vytvarujeme... více o Karbanátky z nivy II.

    30 minut
    Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

    Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

    Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného... více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

    Plněné knedle ve vajíčku

    Plněné knedle ve vajíčku

    Takto využívám knedle co zbudou od oběda. Knedle nakrájíme na 0,5 cm plátky a potřeme taveným smetanovým sýrem. Mezi dvě potřené knedle dáme kolečko... více o Plněné knedle ve vajíčku

    Kvasnicová polévka

    Kvasnicová polévka

    Na trošku oleje dáme orestovat jarní cibulku (nebo pórek) společně s pokrájenou anglickou slaninou. Na to rozdrobíme kvasnice dáme tavený smetanový... více o Kvasnicová polévka

    Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

    Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

    Maso našpekujeme (v případě kýty), posypeme steakovým kořením, podlejeme vodou a vcelku pečeme téměř do měkka. Smícháme všechny ingredience na krustu ... více o Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

    Hrách a kroupy

    Hrách a kroupy

    Zvlášť uvaříme ve slané vodě do měkka kroupy a zvlášť hrách. Pokrájíme cibuli a na troše oleje ji orestujeme společně s pokrájenou uzenou slaninou ... více o Hrách a kroupy

    Fenyklový salát s čínským zelím

    Fenyklový salát s čínským zelím

    Čínské zelí a čerstvý fenykl (v poměru 1:1) nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme jemně nakrájenou malou cibuli a ochutíme solí, octem Balsamico,... více o Fenyklový salát s čínským zelím

    Růžičky z listového těsta

    Růžičky z listového těsta

    Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky široké 2 cm. Na proužky těsta položíme 3 půlkolečka salámu, zarolujeme a spodek růžičky... více o Růžičky z listového těsta

    Filé v alobalu II.

    Filé v alobalu II.

    Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),... více o Filé v alobalu II.

    Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou

    Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou

    Hrašku-pikantní smícháme s vodou a utvoříme hustší těstíčko do kterého přisypeme mraženou zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice). Promícháme a... více o Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou

    Pečené papriky s ančovičkou

    Pečené papriky s ančovičkou

    Papriky rozpůlíme, vyčistíme a do každé půlky papriky dáme pokrájenou polovinu rajčete, ančovičky (sardelová očka) a lžičku olivového oleje. Pečeme... více o Pečené papriky s ančovičkou

    Lilkové závitky - zapečené

    Lilkové závitky - zapečené

    Lilek podélně rozkrájíme na půl centimetrové plátky (kraje použijeme do náplně), potřeme olivovým olejem a dáme na 15 minut péct do trouby. Mezitím... více o Lilkové závitky - zapečené

    Jablkový koláč z Normandie

    Jablkový koláč z Normandie

    Z mouky, másla, cukru a lžičky vody vypracujeme těsto, které natlačíme do vymazané kulaté koláčové formy (necháme vyšší okraje). Rozvaříme si několik... více o Jablkový koláč z Normandie

    Džem z černého rybízu bez zavařování

    Džem z černého rybízu bez zavařování

    Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů. Černý... více o Džem z černého rybízu bez zavařování

    Zavařené jídlo na dovolenou

    Zavařené jídlo na dovolenou

    Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále... více o Zavařené jídlo na dovolenou

    Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

    Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

    Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Pak postupně... více o Medovník z hrnečku "Kluků v akci"

    Lečo s tvarůžky

    Lečo s tvarůžky

    Orestujeme cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou a dusíme doměka. Pak přidáme pokrájené tvarůžky a... více o Lečo s tvarůžky

    Panettone - italská vánoční bábovka

    Panettone - italská vánoční bábovka

    Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce,... více o Panettone - italská vánoční bábovka

    40 minut
    Ořechová náplň - zavařená

    Ořechová náplň - zavařená

    Svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme mleté ořechy a vaříme do zhoustnutí. Plníme do sklenic a sterilujeme 25 min. při 80 °C. Používáme k plnění... více o Ořechová náplň - zavařená

    Krabí mini špízy

    Krabí mini špízy

    Krabí tyčinky necháme rozmrznout a každou překrojíme na čtyři díly. Sýr a anglickou slaninu nakrájíme na stejně velké díly, jako jsou krabí tyčinky a... více o Krabí mini špízy

    Hruškový závin

    Hruškový závin

    Listové těsto rozválíme, posypeme rozdrcenými piškoty, poklademe plátky hrušek, posypeme vanilínovým cukrem a potřeme tvarohovou směsí, kterou si... více o Hruškový závin

    60 minut
    Nadívané vepřové jazyky

    Nadívané vepřové jazyky

    Vepřové jazyky uvaříme do měkka. Vyjmeme a podélně rozřízneme tak, aby zůstaly pohromadě. Vnitřek každého jazyku částečně vyřízneme tak, aby vznikla... více o Nadívané vepřové jazyky

    Špagetové smaženky

    Špagetové smaženky

    Uvařené špagety překrájíme. Do rozšlehaných vajec vmícháme strouhaný sýr, nakrájenou uzeninu nebo slaninu, ochutíme solí a pepřem. Směs vlijeme ke... více o Špagetové smaženky

    Více

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    Poslední sledované recepty

    34
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    33
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Co je nejsilnější stránka vašeho znamení, která vás dostane z průšvihů?

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Horáček: Značná část pacientů s covidem má narušené vědomí, stav deliria a problémy se soustředěním

    Horáček: Značná část pacientů s covidem má narušené vědomí, stav deliria a problémy se soustředěním

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Ivana Přikrylová
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí