• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Džem z černého rybízu bez zavařování
    Napište svůj komentář k receptu

    Džem z černého rybízu bez zavařování

    autor: Ivana Přikrylová
    0.0
    moje hodnoceni
    2.8
    hodnotilo: 22
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Džem z černého rybízu bez zavařování
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg cukr krystal
      • černý rybíz

    Postup přípravy receptu

    1
    Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů.
    2
    Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s cukrem zrosolovatí a je hustý.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šťáva z černého rybízu

    Šťáva z černého rybízu

    Houby na kyselo bez zavařování

    Houby na kyselo bez zavařování

    Džem z rakytníku

    Džem z rakytníku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jarka16
      Jarka16 | 8. 7. 2015 09:03

      Nikde nevidím, kolik ovoce příjde na 1 kg. cukru. Jaký je prosím poměr ovoce a cukru?

    • Marie
      Marie | 5. 7. 2015 17:01

      V odpovědi na negativní komentáře,že džem bez vaření zplesnivěl nebo zkvasil tu nikdo zatím neuvedl naprosto zásadní informaci,že sklenice i víčka musí být naprosto čisté,vyplàchnuté před použitím vařící vodou a utřené čistou nepoužitou utěrkou. Mám takto ve sklepě celý rok,plním skleničky až téměř po okraj,aby mezi marmeládou a víčkem bylo co nejméně vzduchu,okraj sklenice opatrně pečlivě otřu od případného ukápnutého zbytku a povrch zaleju necelou káv.lžičkou rumu nebo jiného alkoholu.Poprvé se mě také stalo,že džem začal kvasit,když jsem nepoužila alkohol.Jsme čtyři rodiny s pěti vnoučaty,takže každoročně této dobrůtky dělám 80_90 skleniček.Při převážení je důležité,aby skleničky staly rovně,neupatlalo se víčko a alkohol zůstal na povrchu.

    • Alena
      Alena | 7. 7. 2014 19:46

      výborný, když je ovoce čisté nekazí se ani uložený v tmavém sklepě (ve skříňce). Snadné a rychlé.

    • Katka
      Katka | 26. 6. 2014 21:40

      chci se zeptat zda mohu marmeládu udělat i ze zmrzlého rybízu... ;)

    • Katka
      Katka | 16. 6. 2014 00:57

      Za syrova začne kvasit, sterilizovat. Ještě lepší je rybíz zmrazit.

    • Karla
      Karla | 16. 6. 2014 00:50

      1 kg rybízové šťavy (pomletý rybíz bez slupek) na 1 kg písk. cukru

    • Týna
      Týna | 29. 7. 2013 16:07

      Mně se zplesnivěla po třech měsících. V lednici!

    • Marie
      Marie | 11. 7. 2013 23:34

      Děvčata, máte v tom sklepoě moc teplo, chce to dát raději do lednice a je to OK. :-[

    • jarka
      jarka | 12. 8. 2012 15:34

      taky mi bohužel vytekl ve sklepě nevím proč

    • Blanka
      Blanka | 15. 7. 2012 18:47

      I já jsem zkoušela a mám tady jednu skleničku starou už dva roky a taky je fajn!Teď jdu na zásoby dalšího :) Je to rychlovka,fakt dobrý ,jednoduchý a zdravý!!

    • jan sikora
      jan sikora | 8. 7. 2011 20:24

      jaký jste měla poměr cukru a černého rybízu ?/DÍKY ZA ODPOVĚĎ/JS ;-)

    • Hana Válová
      Hana Válová | 2. 4. 2011 10:17

      Já přidávám pochvalu téhle výborné marmeládě. Nejen chutí e však skvělá. Je duben a stále ji mám ve sklepě a je výborná a nezplesnivěla. Doporučuji do ní přidat panáka rumu a pak do každé skleničky lžičku rumu navrch...a hlavně řádně probrat rybíz od nahnilých nebo plesnivých zrníček než jej začnete zavařovat.

    • monika simova
      monika simova | 11. 6. 2010 13:19

      Mám vlhký sklep,nezplesnivý mi tato marmeláda když jí tam uskladnim?

    • Eva
      Eva | 22. 9. 2006 10:40

      Já jsem tuhle marmeládu dělala někdy v srpnu, mám ji v lednici a naprosto v pohodě, nevytekla ani neplesniví. A je dobrá :-)

    • Ludmila Konvalinková
      Ludmila Konvalinková | 7. 9. 2006 18:57

      I já se musím bohužel přidat k těm co jim skleničky vytekly. Mě se tak stalo asi 14 dnů po uložení do komory. Moc mě to mrzí, protože džem byl moc dobrý.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 10. 8. 2006 20:24

      Tento džem dělala moje tchýně,ale ne z rozmixovaného rybízu,ale z vylisované šťávy a cukru taky v poměru 1:1.Opravdu vydržel dlouho a nekazil se.Sladili jsme s ním čaj a bylo to moc dobré.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 10. 8. 2006 06:14

      Tak se stalo přesně to,čeho jsem se obávala.Přestože mám marmeládu uloženou v ledničce,začala plesnivět.Nechápu to.Někomu vydrží několik let ve sklepě a někomu nevydrží ani měsíc v ledničce.Nevíte někdo,kde jsem mohla udělat chybu?

    • Jana z VM
      Jana z VM | 8. 8. 2006 07:11

      Džem je v chladu ve sklepě a už jsem, včera zjistila, že se začíná objevovat v jedné skleničce plíseň. Nevím, čím to je. Musím to často kontrolovat, třeba nějaká sklenička vydrží nezávadná až do zimy. Jinak - klasický džem s gelfixem je vynikající - jak barva, tak chuť - dělala jsem spíše jako rosol a nemá chybu !! Je to krása jak na chlebu, tak v cukroví !

    • Eva
      Eva | 7. 8. 2006 19:15

      Je to výborná marmeláda, včera jsem ji dělala, dnes jsem první skleničku rozdělala, marmeláda má výbornou konzistenci a samozřejmě chuť. Zřejmě nebude potřeba, aby vydržela několik let, zmizí za pár týdnů :-)

    • Jana z VM
      Jana z VM | 25. 7. 2006 07:49

      Tak se dnes chystám udělat taky tuto dobrotu. Ale prozatím jenom z jedné dávky, uvidíme, co to udělá. Další dávku udělám klasicky - pomelu a uvařím džem s gelfixem. Jo, ještě dodávám - sousedka tuto "dřeň" taky dává do mrazáku a v zimě si to mažou na chleba s máslem, Prý je to výborné a nikdy nejsou v zimě nemocní !!

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 10:14

      Chtěla bych ještě dopsat,že tento komentář není vůbec namířen na autorku receptu ,p.Přikrylovou .Věřím,že má s tímto receptem nejlepší zkušenosti a ráda se o něj podělila s námi.Jenom problémy s uskladněním-každý ma jiný sklep,někdo chladnější a naopak a také počasí a vlhkost dělá svoje.A že jsou teď hyce,není se čemu divit.Je mi líto Sáši,že měla úklidový půlden.Ale to jsou malé věci,akorát to v tu chvíli pěkně naštve.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 24. 7. 2006 10:05

      Šárko,to jste mě tedy nepotěšila.Já raději taky všechno zavařuju,ale tentokrát jsem uvěřila všem těm komentářům,že tento džem vydrží i několik let.Já ho mám sice uskladněný v ledničce,ale stejně budu raději pravidelně kontrolovat.

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 09:57

      Tak to já zase chápu.Džem nevytekl ,ale zřejmě si to vykvasil ze skleniček pěkně ven.Někdy nepomůže ani pevně uzavřené víčko a vybuchne jako granát.Tento džem jsem nezkoušela , ale stalo se mi to u jiného receptu.Při zmínce -zaručeně bez zavařování jsem už tedy opatrná.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 24. 7. 2006 09:16

      Nechápu,jak Vám mohl džem vytéct ze sklenic.Tojste sklenice snad otočila dnem vzhůru?A i kdyby,já mám džem tak hustý,že by určitě nevytekl.

    • Sáša
      Sáša | 22. 7. 2006 13:10

      Rybíz jsem tímto způsobem zpracovala před pěti dny. Dnes jsem náhodně šla do sklepa a myslela jsem, že budu mít infarkt. Všechny skleničky vytekly na police. Nebudu to popisovat podrobně, kdo neuvidí, neuvěří. Takovou spošť jsem nezažila ani před dvaceti lety kdy se mi prolomil jeden regál se zavařeninama. Fakt děkuji za recept, čistila jsem celé dopoledne sklep.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 20. 7. 2006 06:59

      Chuťově moc dobré,jednoduché na přípravu.Vyzkouším ještě jednu várku,do které dám méně cukru a zmrazím na dřeň.Myslím,že i to bude silně jedlé.

    • Anonym
      Anonym | 19. 7. 2006 16:50

      Není pravda, že se neničí vitamíny, protože se varem nemohly zničit enzymy, které ničí vitamíny. Takže z hlediska vitamínů je to vlastně bezcenná hmota.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:35

      Tip pro paní Zdenu z JM: pokud máte spoustu černého rybízu, dá se jen obrat, zamrazit, a v zimě, až přijdou nemoci a bude o vitamíny nouze, tak uvařit celé rodině výborný lahodný a voňavý čaj z tohoto zmraženého rybízu.Do hrnku dáme asi lžíci černého rybízu a zalijeme ne vařící, ale horkou vodou, abychom vitamíny nezlikvidovali.Je možné po vypití čaje zalít rybíz ještě jednou, čaj je slabší, ale také chutný.Já osobně tento čaj mám velmi ráda a piji ho vychlazený i v létě.

    • Anonym
      Anonym | 14. 7. 2006 20:06

      recept vypadá opravdu moc dobře,budu věřit,že se opravdu nezkazí...-)jen prosím poraďte,mixuje se vše najednou,vždyť se to snad najednou nemůže vejít...(jsem úplný začátečník)

    • Hana Lorencová
      Hana Lorencová | 14. 7. 2006 13:00

      Tenhle džem dělá moje maminka, je moc dobrý, nezavařuje se, není to potřeba.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 12:39

      Zdenko, nemusíte mít obavy, černý rybíz takto zpracovávám již po několikáté a nikdy nebyl žádný problém

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 14. 7. 2006 11:53

      Opravdu nezačne plesnivět i když se dělá jen tak nastudeno?Od té doby,co jsem vyhodila několik kilo jahodového džemu,tak raději všechno krátce zavařím.Černého rybízu mám spoustu,tak to asi vyzkouším,ale budu to chodit pořád kontrolovat,jestli to neplesniví.Je fakt,že v zimě to budou vitaminy k nezaplacení.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 14. 7. 2006 11:35

      Paní Stáňo, zatím jsem to vždy dělala jen z černého rybízu, myslím že červený má méně pektinu a proto by hůře rosolovatěl. Červený + černý by asi šel.Pane Václave ten rybíz se vůbec nezahřívá, je zcela za studena a proto se neničí žádné vitamíny

    • Václav Bělice
      Václav Bělice | 14. 7. 2006 09:24

      Vyzkoušené a doporučuji. Mixovat tak dlouho až se zahřeje hmota a zhoustne. Vydrží několikroků

    • Stáňa V
      Stáňa V | 14. 7. 2006 09:12

      Prosím o sdělení, zda by to šlo i z červeného rybízu nebo z míchaného černý + červený rybíz. Děkuji.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Rybízová
    Pokrmy Sladké Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr krystal
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nepečený moučník (dobrotka)

    Nepečený moučník (dobrotka)

    Rajčatový salát IV.

    Rajčatový salát IV.

    2x křenová omáčka se smetanou

    2x křenová omáčka se smetanou

    Sušenky á la OREO

    Sušenky á la OREO

    Jednoduchý (nejen) rajský salát

    Jednoduchý (nejen) rajský salát

    Čočková polévka s klobásou a zeleninou

    Čočková polévka s klobásou a zeleninou

    Okurkový salát na uskladnění

    Okurkový salát na uskladnění

    Čokoládové cookies

    Čokoládové cookies

    Špenátová polévka s pórkem

    Špenátová polévka s pórkem

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    24
    Jablečný štrúdl z listového těsta
    Jablečný štrúdl z…
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Jak zhubnout povánoční kila: Odbornice radí odlehčený jídelníček na leden

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Džem z černého rybízu bez zavařování
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí