Plněné žampiony II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • žampiony
    • cibule
    • sýr niva
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků.
2
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli orestujeme a pak přidáme strouhanou nivu.
3
Touto směsí plníme hlavičky žampionů, posypeme strouhankou a pečeme 15-20 min. při 190 °C.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Strouhanka Sýr Niva Žampiony
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie Vlckova
    Marie Vlckova |

    12. 10. 2015 13:34

    Ja tam podusim oloupane pokrajene rajce nez pridam syr, to z te smesi udela "majdu".

  • sarah9
    sarah9 |

    10. 10. 2015 16:01

    Dneska jsem žampiony udělala a nejsou špatné. Nivu (ta je na mne moc aromatická) jsem nahradila Eidamem. Chybí mi tam ale nějaké "pojidlo". Možná vajíčko?

  • BillieM
    BillieM |

    10. 3. 2015 17:35

    Příprava žampionů sice trošku trvá, ale stojí to za to. Jednoduchý a výborný recept. :-)

  • Kačka
    Kačka |

    6. 11. 2014 10:41

    Vynikající. Dělám často, hlavně při oslavách a setkáních s přáteli. Všem to velmi chutná, vždy zmizí jako první :-)

  • janina
    janina |

    14. 4. 2014 13:36

    Toš dneska na to jdu, už se těším, co na to vyhládlý manžel po příchodu domů

  • Sinecod
    Sinecod |

    17. 2. 2014 10:33

    Tak to snad kontroluju ne? I debil pozná, kdy se jídlo dá jíst a kdy je ještě syrový.

  • Anna
    Anna |

    28. 1. 2014 18:36

    Možná je to šlichta kterou by Pohlreich nevařil, ale žratelný to teda je :D Dneska jsem dělala a klidně bych si přidala bejt toho víc :)

  • sisa
    sisa |

    23. 1. 2014 18:05

    ach jaj, zas nekdo odchovany na podivne reality show.... :-|

  • iw
    iw |

    13. 1. 2014 15:52

    Naprosto luxusní... O:-)

  • Jirka
    Jirka |

    11. 1. 2014 17:54

    Dneska upeceno. Vyborne. Diky za tip. Take jsem smes doplnil slaninou a do pekace pridal dalsi nivu na sos...

  • Petr
    Petr |

    15. 11. 2013 13:45

    Výborný recept :)

  • Josef Burián2210
    Josef Burián2210 |

    2. 8. 2013 09:06

    omg jak můžeš sem tahat Pohlreicha... ty víš hovno co by on řekl 8-)

  • Josef Burián2210
    Josef Burián2210 |

    2. 8. 2013 09:06

    omg jak můžeš sem tahat Pohlreicha... ty víš hovno co by on řekl 8-)

  • nikola.vylezichova
    nikola.vylezichova |

    15. 6. 2013 12:32

    Je to dobré, ale místo nivy bych dala jiný sýr, např. eidam. ;-)

  • Losches
    Losches |

    12. 4. 2013 17:33

    Pohlreich by Vám dal .... dyť je to prachobyčejná šlichta :'(

  • 23
    23 |

    13. 11. 2012 11:53

    Tak jsem do toho přidala ještě slaninku, do pekče ještě nivu aby se dala dát na brambůrky a výborný..

  • ?
    ? |

    9. 10. 2012 21:02

    nwm, kolik žampionů a srouhanky, takže ... =-O

  • somi
    somi |

    8. 10. 2012 15:39

    Děkuji za super recept. Byla to pochoutka, ještě teď se olizujeme

  • Pavlinka
    Pavlinka |

    7. 5. 2012 08:02

    S tou dobou a stupni pečení naprosto souhlasím :-) <3

  • agnnees
    agnnees |

    4. 5. 2012 14:09

    Rychla mnamka

  • romana
    romana |

    14. 1. 2012 08:59

    dobrý den chtěla bych se zeptat jakou přílohu k tomu tipla bych brambory ale nevim ještě jsem žampiony nikdy nedělala tak děkuju za odpověď ;-)

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    6. 1. 2012 20:42

    Jsem ráda, že chutnalo :-[

  • kukiess
    kukiess |

    29. 12. 2011 13:08

    tuhle lahůdku jsem měla poprvé v bulharsku ze žampionů, které měly průměr kloboučku asi 10 cm, takže to byla obří, masitá, šťavnatá lahůdka...nikdy jsem ještě takovou chuť žampionů necítila... tak jsem hned hledala recept, uvařila podle tohoto a musím říct, že to byla ještě větší lahůdka!! moc děkuju za recept a moc děkuju za info o době a stupních pečení ;)... nejvíc mě dokáže dožrat, když čtu báječnej recept a nakonci je: "vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme do měkka" :-D co já vím jako mladá, nezkušená kuchařka, na kolik a za jak dlouho je co měkké ? :-D no...to už jsem se moc rozvášnila.. zkrátka DĚKUJI!! :-D

  • sosnulinka
    sosnulinka |

    6. 11. 2010 13:19

    mňamka :)

  • Jana V.
    Jana V. |

    19. 2. 2010 23:42

    Výborné a jednoduché

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 2. 2008 11:06

    K tomuto receptu jsem 4.2. vkládala foto, zatím tu pořád není, ale u jiných receptů ze 7.2. tu už jsou. Jestli se vám foto ztratilo, ráda pošlu znovu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    6. 2. 2008 15:57

    Simčo zkuzte tedy můj recept bez vajíček, ten "šíleně" sytý není :o)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    5. 2. 2008 21:10

    Jo, je to kalorická bomba, ale lahůdka.... posekané nožky podusím na cibulce, přihodim trochu najemno posekané šunky, pár vajíček... kloboučky naplním "nakopec", dám zapéci a po cca 10 minutách přeliju smetanou (ne šlehačkou, ale tou 12%), do které jsem nastrouhala tvrdý sýr či Nivu. Zapeču dozlatova. S vařeným bramborem úžasný oběd (na 1 osobu stačí 2 - 4 hlavičky, protže je to šííííleně syté). A nebo je to výborný k vínu. Výhodou je, že si to nachystáte klidně předem a až přijde návštěva, zapnete troubu a můžete dál sedět a popíjet. Dobrou chuŤ!!!!

  • Martina A.
    Martina A. |

    5. 2. 2008 16:21

    Tento recept dělám také,ale přidám míchané vejce a potom ještě zaleju smetanou,je to sytější,ale výborné!