• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Labužnická játrová sekaná

Labužnická játrová sekaná

Strouhanku jemně opražíme. Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a... více o Labužnická játrová sekaná

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant), přidám předem asi 20 minut... více o Houbové rizoto s kuřecím masem

Játrový knedlík

Játrový knedlík

Pečivo nakrájíme, přidáme pokrájená játra, na kostičky pokrájený salám a hlívu. Vmícháme vejce, máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku,... více o Játrový knedlík

Pálivé (rybí) rizoto

Pálivé (rybí) rizoto

Na mírně rozpáleném oleji osmahneme 2 minuty kari pastu (na 4 osoby stačí 1/2 sáčku, kdo chce hodně pikantní, dá celý, já dala půl pro sebe a šly... více o Pálivé (rybí) rizoto

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Očistěného osoleného lososa pokapeme citronem a opečeme na pánvi cca 2-3 min z obou stran. Zalijeme smetanou a jakmile se začne smetana vařit tak... více o Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou

Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou

Kuřecí stehna položíme do vody, ochutíme (sůl, pepř, petržel, celer, mrkev aj.). Uděláme z nich vývar na polévku. Na oleji osmažíme cibuli. Uvařené... více o Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou

Atreyova Bašta

Atreyova Bašta

Panenku nakrajíme na nudličky, které dáme do větší mísy. Nakrájíme papriku, rajčata, porek, cibuli a přidáme k panence. Přidáme také hořčici, kečup,... více o Atreyova Bašta

Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Necháme na másle osmahnout krátce lososa nakrájeného na kostičky. Zalejeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou petrželku. Místo petrželky se může... více o Těstoviny s lososem

Kuřecí netradiční barbecue stehýnka

Kuřecí netradiční barbecue stehýnka

Kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření BARBECUE. Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách,... více o Kuřecí netradiční barbecue stehýnka

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenku odblaníme a očistíme, nakrájíme na plátky,a posypeme pepřovým kořením, osolíme a zalijeme olejem. Necháme odležet v lednici. Potom panenku... více o Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, šunku, nastrouhaný sýr, tatarku, vše promícháme a okořeníme. Směs vložíme do zapékací misky... více o Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Těstovinový salát Žanda

Těstovinový salát Žanda

Těstoviny uvaříme a dáme do větší mísy přidáme nakrájenou papriku na drobno, přidáme fazole s trochou nálevu dále šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Těstovinový salát Žanda

Pangasius s mozzarelou

Pangasius s mozzarelou

Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do vyhřáté trouby (cca 200 °C). Po 10... více o Pangasius s mozzarelou

Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku

Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém…

Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném ohni z obou stran dozlata... více o Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku

Srnčí svíčková

Srnčí svíčková

Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové... více o Srnčí svíčková

Kuře - co dům dá

Kuře - co dům dá

Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na kolečka... více o Kuře - co dům dá

Drůbeží játra Monte Negro

Drůbeží játra Monte Negro

Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem.... více o Drůbeží játra Monte Negro

Cuketové lečo

Cuketové lečo

Na sádle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Asi po 5 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, osolíme,... více o Cuketové lečo

Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu

Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu

Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na... více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu

Rizoto chinaaa

Rizoto chinaaa

Na oleji osmahneme cibuli a zelené papriky, na tom osmahneme kuřecí maso nakrájené na kousky. Přidáme trochu worchestru a sojovky, lehce osolíme a... více o Rizoto chinaaa

Zámecké kuře a la holoubě

Zámecké kuře a la holoubě

Na másle zpěníme cibuli, omyjeme a osolíme kousky kuřete. Pod každý kousek kuřete dáme slaninu,přidáme koření, mezi kousky masa 4 lžičky cukru, trochu... více o Zámecké kuře a la holoubě

Placičky z lososa a brambor

Placičky z lososa a brambor

Napařujte, nebo vařte lososa cca 5 minut. Uvařte oloupané brambory, rozšťouchejte je a nechte vychladnout. Z lososa odstraňte kůži, nadrobte ho a... více o Placičky z lososa a brambor

"Meruňkové" kuře po anglicku

"Meruňkové" kuře po anglicku

Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s džemem zní divně, ale je to vážně... více o "Meruňkové" kuře po anglicku

Králík na hořčici

Králík na hořčici

Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem.... více o Králík na hořčici

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Maso naklepeme, okořeníme, poklademe plátky sýra a anglické slaniny a stočíme do závitků. V pekáčku na másle lehce orestujeme cibuli, přidáme závitky,... více o Telecí závitky se sýrem

Hovězí motánky na cibuli

Hovězí motánky na cibuli

Nakrájíme roštěnky, naklepeme a rozřízneme napůl. Osolíme opepříme a zamotáme páreček. Spíchneme párátkem nebo špejlkou. Na oleji smažíme cibulku, ... více o Hovězí motánky na cibuli

Játrová směs

Játrová směs

Uvařit játra. Uvařená játra nakrájet na kousíčky. Papriku, cuketu a cibuli nakrájet rovněž na kostky. Na oleji osmahnout cibulku do zlatova, přidat... více o Játrová směs

Babi Pangang - pravá čína

Babi Pangang - pravá čína

Nakrájej maso na kousky, přidej sůl, pepř, zázvor, pokrájenou cibulku a česnek. Restuj nejdříve maso na másle nebo oleji, teprve až bude skoro hotové,... více o Babi Pangang - pravá čína

Čínské nudle s kuřecím masem II.

Čínské nudle s kuřecím masem II.

Nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky -... více o Čínské nudle s kuřecím masem II.

Zapékaná špenátová miska

Zapékaná špenátová miska

Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme,... více o Zapékaná špenátová miska

45 minut
Dušičky na houby

Dušičky na houby

Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je nakrájíme a... více o Dušičky na houby

Fazole s mletým masem

Fazole s mletým masem

Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,... více o Fazole s mletým masem

45 minut
Citronové kuře s hruškou

Citronové kuře s hruškou

Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a... více o Citronové kuře s hruškou

15 minut
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek... více o Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Kuře na špejli

Kuře na špejli

Kuřecí maso umyjeme. Ananas oddělíme od nálevu. Ananas společně se sýrem a masem nakrájíme na kostky. Pak vše napichujeme střídavě na špejli, až bude... více o Kuře na špejli

Plovdivské maso

Plovdivské maso

Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na troše oleje nebo na sádle. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví... více o Plovdivské maso

Císařova pochoutka

Císařova pochoutka

Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše... více o Císařova pochoutka

Treska na kari se žampiony

Treska na kari se žampiony

Porce ryby zakapat citronem, osolit a nechat 10 minut odležet. Obalit v hladké mouce a opéct na rozehřátém oleji. Maso vyjmout, do výpeku přidat máslo... více o Treska na kari se žampiony

Vepřové medailonky na medu

Vepřové medailonky na medu

Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se... více o Vepřové medailonky na medu

Smetanové roštěnky

Smetanové roštěnky

Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin. Zeleninu očistíme a nakrájíme... více o Smetanové roštěnky

Pangas s jarní cibulkou

Pangas s jarní cibulkou

Filety trochu osolíme, necháme asi 15-20 min povolit. Zatím si nakrájíme jarní cibulku na kolečka, papriku na tenké kratší nudličky. Lehce rozmraženou... více o Pangas s jarní cibulkou

Krůtí špízy

Krůtí špízy

Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě... více o Krůtí špízy

Guláš podle vídeňských drožkářů

Guláš podle vídeňských drožkářů

Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky. Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko.... více o Guláš podle vídeňských drožkářů

Pangas na rajčatech

Pangas na rajčatech

Filety okořeníme, pokapeme olejem (vhodný je olivový) a pečeme v troubě na másle nebo oleji, dle potřeby podléváme vodou. Když máme filety lehounce... více o Pangas na rajčatech

Štěrboholský sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

Uzené pokrájíme na kostičky, nastrouháme cibuli a sýr, prolisujeme česnek. Vše dáváme do větší misky, přidáme mleté maso, nasypeme celý sáček koření,... více o Štěrboholský sekaný řízek

Zingara

Zingara

Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po... více o Zingara

Játrová pochoutka z domácí pekárny

Játrová pochoutka z domácí pekárny

Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme,... více o Játrová pochoutka z domácí pekárny

Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. (Nemusíme moc, záleží jak má kdo rád... více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou

Pikantní maso na "pivu"

Pikantní maso na "pivu"

Mleté maso osmahneme na pánvi, osolíme , opepříme. Po osmahnutí přidáme nakrájenou cibuli, zeleninové lečo( bez nálevu), rajčata. Směs podlejeme... více o Pikantní maso na "pivu"

Gyros na smetaně

Gyros na smetaně

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do přiměřeně velké mísy, přidáme gyros koření a promícháme. Zalijeme olejem a mlékem, zhruba v poměru 2:1 přidáme... více o Gyros na smetaně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • ...
  • 194
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

43
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
21
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact