Biftek falešný

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • chleba
    • olej
    • cibule
    • okurka
    • koření Klasik od Vitany
    • vejce
    • hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob "volské oko" a poklademe v množství "přiměřeně" na kolečka nakrájenou cibulí a na kolečka nakrájenou okurkou.
2
Je to oblíbená snídaně mého muže. Recept jsme před mnoha a mnoha lety někde vyčetli (že by Péťa Vařič?). Tam dokonce psali, že když to někdo jedl po tmě, vůbec nepoznal, že to není maso.... Tak nevím....
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    29. 10. 2008 08:48

    Jejda, čtu komentáře a omlouvám se dodatečně Péťovi Vařiči. Já tu knihu taky mám a měla jsem ji ráda. Nicméně recept na topinku s maggi(potmě) jsem fakt četla kdysi v Mladém světě, ale asi to byly příspěvky čtenářů v okénku Péti Vařiče. Péťo, promiň :-)

  • eva rabasova
    eva rabasova |

    26. 10. 2008 22:04

    Když topinky, tak se špenátem, už se na ně těším, když zbyde špenát od oběda a je tam méně cholesterolu.

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    25. 10. 2008 14:11

    Topinka s vejci je fakt dobrá.sice nezdravá,ale když se to nebaští často,tak to tělo unese:) Mamka udělala jednou z 'nouze',když se jí nechtělo smažit topinky, zapečené housky se smaženými vejci-rozkrojila housky,podmázla je trošinku máslem,na to míchaná vajíčka,na tenká kolečka nakrájenou cibuli na,na to plátek eidamu a kečup a zapekla v troubě.Je to chutné,dá se to různě obměnit a příprava poměrně rychlá(ani návštěvy nepohrdnou.)Omlouvám se,to jsem se teda rozepsala mimo topinku:)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    25. 10. 2008 12:08

    Možná mám divné chutě,ale chléb s magim miluju.Zkuste topinku potřít česnekem,pomazat taveným sýrem a na to smažená vajíčka.Je to neskutečná dobrota( BEZ toho magi).

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 10. 2008 20:48

    Oldo, škoda ořechů a špeku, nestačil by suchý chléb? My vždycky dáváme kousek kůrky :-) Za vůní špeku se Vám tam nastěhují i ty, které to původně neměly v úmyslu ;-)

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    23. 10. 2008 17:41

    Bydlím va mýtince u lesa. Na zimu se do domu stěhuje myš lesní. Jsou to takové mršky, ale stašně rychle se množej. Líčím na ně ořechy. Rozhodím jich pár kolem pastičky, ony jich pár sezobnou, ani očkem nemrknou. Potom cvak, a mám Tě. Občas je lákám na špek... Ale Otakare, že zrovna Vy skočíte na topinku... :o)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 10. 2008 17:36

    Přesně jak píše Terezka. A k tomu černý čaj s citronem a nemá to chybu....

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 10. 2008 17:12

    Aj obyčajná hrianka je dobrá, ak je dobre spravená. U nás sa robia hrianky pečené na sucho ( v hriankovači alebo na platni z oboch strán ), potom sa bohato potirajú strúčikom cesnaku a tenunkou vrstvou masti, len toľko, čo vpije do hrianky. A verte , že je to dobré :)))

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    23. 10. 2008 16:30

    Souhlasím se Sylvou. Vy vlastně křoupete obyčejnou topinku?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 10. 2008 13:54

    Já tu knihu Péti Vařiče mám před sebou a tohle tam fakt není.Ale to určitě není podstatné, hlavně když to chutná.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 10. 2008 13:46

    Takový krajíc chleba pocákáný maggi,opečený nad ohněm do křupava a potřený česnekem to si dám někdy raději jak špekáček. Ač nezdravé-moc dobré.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    23. 10. 2008 13:23

    Pane Oldřichu, když to všechno nedáváte, co pak zbývá? Jen opečený chleba ne?

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    23. 10. 2008 10:39

    Já tento biftek zbožňuji! Sice nedávám to vajíčko s okurkou, a hořčici s cibulí jsem také vypustil...místo MAGGI biftek bohatě parfémuji česnekem. A když se chci opravdu rozšoupout, dělám biftek "na druhou" - to si na něj navrším tataráček! Ani nemusí být ze svíčkové, stačí HOUBOVÝ :o)

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    23. 10. 2008 10:11

    Jo když je opravdu veliký hlad, tak věřím že chutná jako pravý... no a ještě když je tma :-)))

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    23. 10. 2008 10:00

    No když je véééélikej hlad, tak chutná jako pravý :-))))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 10. 2008 09:50

    Péťa Vařič určite nie :))) Péťa Vařiť žiadne takéto príchute nepoužíval, varil aj veľmi lacno, ale bez umelín. Tú knihu mám doma.

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    23. 10. 2008 09:47

    Já jen potvrzuju ten zdroj receptu: Byl to opravdu Péťa Vařič v Mladém světě. Jmenovalo se to Studentský biftek: topinku hodně počesnekovat a myslím, že tam ani nebylo to vejce a okurka, jen magi, hořčice a cibule. Ale k pivu to nebylo vůbec špatný :-)

  • Jindřich Doležal
    Jindřich Doležal |

    23. 10. 2008 09:36

    Děláme to tak spoustu let. Jenom bez Magi, ale je to chuťovečka. Doporučuji. JindřichDávám jedna!

  • Martin Hyka
    Martin Hyka |

    22. 10. 2008 21:32

    tak to je teda sakra falešný :-))