Vepřové kostky v marinádě s kuskusem

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: stafl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso
  • Na marinádu:
    • 4
      lžička pikantní hořčice
    • 3
      lžíce med
    • pomerančová šťáva
    • 300
      g kuskus + nějaké bylinky (nemusí být)
    • 0,5
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 450
      ml drůbeží vývar
    • 1
      lžíce olej
    • červená paprika na drobné kousky do kuskusu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka. Do misky dáme kuskus s cibulkou, zalijeme horkým vývarem, můžeme přidat bylinky. Počkáme pár minut, až se voda vsákne. Pak načechráme vidličkou, přisypeme rrozkrájenou kapii, osolíme a opepříme. Kuskus rozdělíme na talíře, navrch položíme kostky, zalijeme šťávou a můžeme přizdobit opět kapií.
2
Inspirací po mě byl recept na: www.apetitonline.cz

Komentáře k receptu

  • milanbarta
    milanbarta |

    3. 12. 2011 14:03

    Trochu jsem si to upravil, ale jídlo bylo vynikající, jednoduché.